Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

KATEΡΙΝΗ : Συναυλία - αφιέρωμα στο ΄21, με τίτλο «Ύμνοι και Τραγούδια των Ελλήνων»



 
  Στους δρόμους της βυζαντινής και δημοτικής μουσικής παράδοσης ταξίδεψε το πολυπληθές κοινό, η χορωδία και το ορχηστρικό σχήμα του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ν.Πιερίας “Ο Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω”, μέσα από ένα απάνθισμα εκκλησιαστικών ύμνων και δημοτικών εμβληματικών τραγουδιών, στην συναυλία- αφιέρωμα στο ΄21, με τίτλο «Ύμνοι και Τραγούδια των Ελλήνων». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο.

Τα μέλη των σχημάτων του συλλόγου απέδωσαν, υπό τη διεύθυνση του Λάζαρου Τζορμπατζίδη, υποδειγματικά το ύφος και το ήθος των βυζαντινών μελωδιών (αφιερωμένων στην Παναγία και στη Μεγάλη Σαρακοστή), αλλά και των παραδοσιακών, εμβληματικών δημοτικών τραγουδιών. Ξεχωριστή στιγμή στη διάρκεια της εκδήλωσης, η απαγγελία ύμνων και η ερμηνεία τραγουδιών από την Χριστίνα Δεγρένη, η οποία επιμελήθηκε και την προβολή video με θέμα: “Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”.


Σάββας Χιονίδης: “Ενωμένοι να συνεχίσουμε κάθε προσπάθεια για την αναγέννηση της πατρίδας μας”

  Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης ο οποίος ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη για την συνεργασία τόσο σε ό,τι αφορά την συγκεκριμένη εκδήλωση, όσο και γενικότερα σε εκδηλώσεις θεσμούς, όπως τα Αικατερίνεια, ενώ σημείωσε μεταξύ άλλων: “Εκκλησία και λαός μοιράζονται διαχρονικά μία αδιάσπαστη σχέση”. Αναφερόμενος γενικότερα στο μήνυμα της επετείου της 25ης Μαρτίου σημείωσε: “Θέτει στο επίκεντρο τη δύναμη της θέλησης ενός ολόκληρου λαού να διεκδικεί την ίδια του την υπόσταση. Η προσφυγή σε αυτές τις ένδοξες σελίδες μας δίνει πίστη και δύναμη να συνεχίσουμε ενωμένοι, κάθε προσπάθεια για την αναγέννηση της πατρίδας μας”.
 

π. Βαρνάβας Λεοντιάδης: “Η ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου παρελθόντος, τονώνει το ηθικό του λαού”

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης ευχαρίστησε τον Δήμο Κατερίνης και προσωπικά τον Δήμαρχο Σάββα Χιονίδη για την πρόσκληση να συνδιοργανώσουν την εκδήλωση, συνεχάρη όλους τους συντελεστές και επισήμανε χαρακτηριστικά:“τα πολιτιστικά δρώμενα που συνδέονται με την ανάκληση της μνήμης ενός σπουδαίου παρελθόντος, ενισχύουν την εθνική αυτοπεποίθηση και τονώνουν το ηθικό του λαού σε αυτές τις κρίσιμες περιόδους που διανύουμε”.

Βασίλειος Κουκουσάς: “ Να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις”

Επίκαιρη ομιλία εκφώνησε ο συντοπίτης μας, καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κος Βασίλειος Κουκουσάς με θέμα: «Η επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821, η Εκκλησία, η Παιδεία και η κρίση της εποχής μας».

Με λιτό και περιεκτικό τρόπο ο ομιλητής, συνέδεσε το ιστορικό χθες με την σημερινή κατάσταση στη χώρα μας επισημαίνοντας ότι “μπορούμε να πετύχουμε όλοι οι Έλληνες αν ενωμένοι σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης, η Βουλευτής Πιερίας Άννα Μάνη, ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης Αναστάσιος Παπαζήσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ζήνων Σατραζέμης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, η πρώην Βουλευτής Μαρία Μίχου, ο πρώην Νομάρχης Πιερίας Γιώργος Παπαστεργίου, κληρικοί, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου