Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Η ΖΩΗ ΜΑΝΙΩΤΗ ΤΟΥ Ν.Ο.ΚΑΤ.
 
Με το Δεύτερο Σκέλος των αγώνων που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ε.Ι.Ο. στις 22-25 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας για σκάφη Optimist και Laser 4,7 στην Κατερίνη. 
Οι αγώνες που αποτελούν πρόκριση για τη συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας των συγκεκριμένων κατηγοριών, συγκέντρωσαν όπως ήταν αναμενόμενο μεγάλο ενδιαφέρον και πολλές συμμετοχές και οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης πλημύρισαν με πάνω από 150 σκάφη από 13 Ομίλους της Βόρειας Ελλάδας, από την Κέρκυρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη καθώς και πολλούς συνοδούς, γονείς και φίλους της Ιστιοπλοΐας.
Όπως και στο 1ο σκέλος που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η έντονη εναλλαγή του καιρού και των ανέμων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό και αυτού του σκέλους των αγώνων. Έτσι την πρώτη μέρα των αγώνων( Σάββατο) πραγματοποιήθηκαν με ασθενείς ανέμους από δύο ιστιοδρομίες και στις δύο κατηγορίες, ενώ τη Κυριακή η άπνοια δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή καμίας ιστιοδρομίας και ανάγκασε την Οργανωτική Επιτροπή να παρατείνει τους αγώνες και τη Δευτέρα (25/3) που από την αρχή είχε οριστεί ως εφεδρική ημέρα, οπότε και πραγματοποιήθηκαν άλλες δυο ιστιοδρομίες για τα σκάφη Laser 4,7 καθώς και η τελετή απονομής των επάθλων στους διακριθέντες αθλητές.

Από το Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης στους αγώνες συμμετείχαν 10 αθλήτριες και αθλητές. Στα Laser 4,7 η τρίτη πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2012 Ζωή Μανιώτη κατάφερε να προκριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αφού κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη Περιφέρεια Βορείου Ελλάδος, ενώ οι ιστιοπλόοι Μητσοκάπα Δήμητρα και Πασχούλης Δημήτρης παρά την αγωνιστικότητά τους δεν κατάφεραν να πλασαριστούν σε θέσεις που θα τους εξασφάλιζαν την πρόκριση. Στην κατηγορία Optimist από το Ν.Ο.ΚΑΤ. συμμετείχαν οι Κυριακίδης Σπύρος, Ψωμιάδης Γιάννης, Βαρμπένης Ευάγγελος που έχασαν για λίγο την πρόκριση και Κουκουλιάτας Δημήτρης, Κοπρένσκα Σοφία, Βουλγαρόπουλος Γιώργος και Σιδηροπούλου Λουκία.
Οι τρεις νικητές κάθε κατηγορίας, όπως προέκυψαν από τη συνολική βαθμολογία από τα δύο σκέλη του Περιφερειακού Πρωταθλήματος είναι:
Laser 4,7 Αγοριών :
1ος ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Ν.Ο.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2ος ΔΟΛΙΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Ο.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
3ος ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Laser 4,7 Κοριτσιών :
1η ΒΟΥΧΑΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ Ν.Ο.ΚΑΒΑΛΑΣ Δ.ΠΑΓΓΑΙΟΥ
2η ΣΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΗ Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3η ΜΑΝΙΩΤΗ ΖΩΗ Ν.Ο.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Optimist Αγοριών :
1ος ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΤΑΣΟΣ Ν.Ο.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
2ος ΚΟΤΤΙΚΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3ος ΤΣΕΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Optimist Κοριτσιών :

1η ΤΑΜΒΑΚΙΔΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
2η ΦΡΑΓΚΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3η ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΟΥ ΓΑΛΗΝΗ Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Optimist Παίδων :
1ος ΚΑΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΟΣ Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2ος ΤΣΟΥΚΑ ΣΟΝ Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ
3ος ΚΑΤΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Optimist Κορασίδων :

1η ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΙΔΟΥ ΓΑΛΗΝΗ Ν.Α.Ο.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2η ΧΑΤΖΗΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3η ΜΑΡΔΥΡΗ ΕΙΡΗΝΗ Ν.Α.Ο.ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το τριετές Επαμειβόμενο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος κατέκτησε ο Ιστιοπλόος του Ν.Ο.Θεσσαλονίκης Παναγιωτίδης Τάσος που κατέκτησε την πρώτη θέση στην Γενική Βαθμολογία στα Optimist.
Κατά την τελετή των απονομών που έγιναν με το πέρας των ιστιοδρομιών στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.ΚΑΤ. ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κ. Γεώργιος Μελετλίδης ευχαρίστησε όλους τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς και γονείς που συμμετείχαν στους αγώνες, όπως και όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ενστάσεων καθώς και τους φίλους του Ν.Ο.ΚΑΤ. και του ναυταθλητισμού που εθελοντικά πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους, για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση των αγώνων, ενώ ζήτησε συγνώμη για τυχόν λάθη ή παραλείψεις. Ο Αντιπρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ.Αθανάσιος Πατητάρος συνεχάρη το διοργανωτή Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης για την πολύ καλή διοργάνωση, καθώς και όλους τους αθλητές για την επιμονή και υψηλή αγωνιστικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στους αγώνες επίσης παραβρέθηκαν και έκαναν τις απονομές, εκτός του Αντιπροέδρου της Ε.Ι.Ο. κ. Πατητάρου και ο Έφορος Βορείου Ελλάδος της Ε.Ι.Ο. κ. Κεραμιδάς, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Αλεξανδρούπολης κ. Χατζηκωνσταντίνου, ο έφορος ιστιοπλοΐας του Ι.Ο.Θ. κ. Κούζας, ο έφορος Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Καβαλας Δ.Παγγαίου κ.Μανίτσας, ο έφορος Ιστιοπλοΐας του Ν.Α.Ο.Κ.Θ. κ. Μπουφίδης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενστάσεων κ.Τζούμαρης.
Η διοργάνωση του Περιφερειακού αποτέλεσε και ένα πολύ καλό τεστ ενόψει του «Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013» για σκάφη Optimist και Laser 4,7 που ανέθεσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στο Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης να διοργανώσει 8-12 Μαΐου στην Παραλία Πιερίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου