Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΕΟΡΤΑΣΘΗΚΕ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

lefteria.blogspot.gr



  Χιλιάδες λαού κατέκλυσαν σήμερα στην επέτειο της εθνικής επανάστασης του 1821 τα πεζοδρόμια της Κατερίνης για να να καμαρώσουν και να χειροκροτήσουν την παρελαύνουσα μαθητική νεολαία και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. 


Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. ΙΓΝΑΤΙΟΣ, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με το Ιερατείο της πόλης.
    Τον Πανηγυρικό εκφώνησε μέσα στον Ιερό Ναό o κος Ζήνων Σατραζέμης, εκπαιδευτικός Μαθηματικός.



  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, το Διοικητή της ΧΧΙV ΤΘ Ταξιαρχίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης και από αντιπροσωπείες Αναπήρων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Θυμάτων Πολέμου, Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών, Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας,  Οργανώσεων Εθνικής Αντίστασης.
Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.
Εν συνεχεία στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης - Χατζόγλου πραγματοποιήθηκε μεγάλη παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών Πολεμιστών, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Οργανώσεων Εθν. Αντίστασης, Αδελφών Ε.Ε.Σ., των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Προσκόπων,  Συλλόγων.
  Οι εορταστικές εκδήλώσεις συνεχίστηκαν μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου