Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στη Μονή Αγ. Διονυσίου εν Ολύμπω ο Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης

 Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο σήμερα στην Κατερίνη και η πρώτη επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στην Κατερίνη. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Αρκαδίας κ. Βασίλειο (Αντιόχεια), Μπορισπόλ κ. Αντώνιο (Ουκρανία), Ρεμεζιάνης κ. Ανδρέα (Σερβία), Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανό (Ρουμανία), Στοβίου Δαβίδ (Αχρίδα), Κιμπινίου Κυπριανό (Ρουμανία), Γλυφάδας κ. Παύλο, Μπιαλιστόκ κ. Ιάκωβο (Πολωνία), Βεροίας κ. Παντελεήμων και Λαρίσης κ. Ιγνάτιο.
Επίσης στο ιερό παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή, τονίζοντας ότι πρέπει να έχουμε δυνατή πίστη. Σε άλλο σημείο ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά το Σώμα της Ιεραρχίας για την εκλογή του, τονίζοντας ότι ήρθε στην Κατερίνη για να διακονήσει τον λαό του Θεού.
Αμέσως μετά ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω.
 Ο κ. Γεώργιος έτυχε λαμπρής υποδοχής από τον Καθηγούμενο Αρχιμ. Μάξιμο και την Αδελφότητας της Μονής, παρουσία πλήθους πιστών οι οποίοι επεφημούσαν τον Μητροπολίτη λέγοντας ΆΞΙΟΣ!
Στη συνέχεια μετέβησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου, όπου τελέστηκε δέηση και ακολούθησε η προσφώνηση του Ηγουμένου. "Σεβασμιώτατε, καλώς ήλθατε στο συγγενικό μοναστικό Σας τούτο περιβάλλον, μέσα στο οποίο, ως μοναχός, αναγεννηθήκατε και καθιερωθήκατε", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γέροντας Μάξιμος.
Σε άλλο σημείο ο Ηγούμενος πρόσθεσε:"Με αισθήματα απέραντης χαράς, βαθυτάτου σεβασμού και εξιδιασμένης τιμής, υποδεχόμαστε σήμερα τον άρτι εκλεγέντα και προσφάτως κατασταθέντα στην Ιερά αυτή Μητρόπολη, ως πνευματικό πατέρα και εμπνευσμένο οιακοστρόφο, τον σοφιζόμενο και ευφραινόμενο αυτή τη στιγμή εις τον οίκον του πένθους και της χαρμολύπης, τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, εις διαδοχήν του κατά πάντα αξίου προκατόχου Του, κ. Αγαθονίκου, του δεινός δοκιμαζομένου από ανίατη ασθένεια."
"Με ιδιαίτερη επίσης συγκίνηση πληροφορηθήκαμε ότι επιλέξατε την Ιερά Μονή μας, για να πραγματοποιήσετε την πρώτη, μετά την ενθρόνισή Σας, επίσημη επίσκεψή Σας", συμπλήρωσε ο Ηγούμενος χαρακτηριστικά. Ο Γέροντας Μάξιμος επίσης τόνισε: "Γνωρίζουμε, Σεβασμιώτατε, ότι αγαπάτε τον μοναχισμό. Μοναχός και εσείς, με εμπειρία κοινοβιακού μοναχισμού, καθώς και της παραδοσιακής πατερικής ιστορίας του, αλλά και με γνώση ακαδημαϊκής παιδείας, γίνεσθε αληθινός μεταφορέας της πνευματικής του προσφοράς μέσα στην Εκκλησία."
"Σ' αυτήν την πραγματικότητα στηρίζουμε τις χρηστές ελπίδες μας ότι στο πρόσωπό Σας, ο μοναστικός αστερισμός αυτής της Μητροπόλεως, ανδρώος και γυναικείος, θα εύρη τον ακοίμητο φρουρό της μοναχικής παραδόσεως, τον φιλόστοργο πατέρα και τον ανύστακτο προασπιστή των μοναστικών δικαίων", υπογράμμισε ακόμη ο Ηγούμενος.
Κλείνοντας ο Γέροντας ανέφερε: "Σας υποδεχόμαστε “εις τας αυλάς της Ιεράς Μονής μας” με αισθήματα υιϊκής χαράς, ως πατέρα και προστάτη μας." Στη συνέχεια παρετέθη μοναστηριακή τράπεζα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη, όπου δέχθηκε και δώρα από τους Αρχιερείς που συμμετείχαν στην ενθρόνιση.


Πηγή: www.romfea.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου