Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Πρόγραμμα ενθρόνισης του Σεβ. Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου



Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου, η οποία θα γίνει σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
07:00 – 09:30   Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Βεροίας
Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνηςκ. Γεωργίου.
11:30  Όρια Νομών Λαρίσης και Πιερίας (Κάστρο Πλαταμώνα)
Υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του νέου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.
12:00 –12:30   Πλατεία Ηρώων Κατερίνης
Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου από τον Δήμαρχο κ. Σάββα Χιονίδη, τις τοπικές Αρχές, τον ι. Κλήρο και τον λαό, με την παρουσία πολλών Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.
13:00 –14:30   Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης
Τελετή Ενθρονίσεως (ανάγνωση αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου και του Προεδρικού Διατάγματος, Προσφωνήσεις, Ενθρονιστήριος Λόγος του νέου Μητροπολίτη).
17:30 – 19:30   Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης
Υποβολή συγχαρητηρίων ευχών από τις Αρχές και τον λαό.
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014
07:00 – 10:30   Ιερός Καθεδρικός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης
Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνηςκ. Γεωργίου.
            Στις Τελετές Ενθρονίσεως στην Κατερίνη του νέου Μητροπολίτη θα παραστεί ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας, οι τοπικές Αρχές. Επίσης, αναμένεται η συμμετοχή 60 περίπου Αρχιερέων, 40 της Εκκλησίας της Ελλάδος και 20 από Ορθόδοξα Πατριαρχεία και ξένες Αυτοκέφαλες Εκκλησίες.
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην Ενθρόνιση Κατερινιωτών και κατοίκων της Πιερίας γενικότερα αναμένεται αθρόα. Μαζική αναμένεται επίσης και η συμμετοχή Βεροιωτών και Ημαθιωτών, που θα προσέλθουν είτε με λεωφορεία, που θα δρομολογηθούν ειδικά για τον σκοπό αυτό, είτε με ιδιωτικά μέσα, λόγω της κοντινής αποστάσεως μεταξύ Βέροιας-Κατερίνης. Τέλος, θα συμμετάσχουν και περί τούς 100 καθηγητές και φοιτητές της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, όπου ο νέος Μητροπολίτης υπηρετεί ως Καθηγητής.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου