Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

2ο & 5ο ΓΕΛ Κατερίνης : «Ελίζα» από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης




Το κορυφαίο έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 και ώρα 17:00, στο 2ο & 5ο ΓΕΛ Κατερίνης.

ΤΟ ΕΡΓΟ:

Την «ΕΛΙΖΑ» της Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζει η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2013 – 2014.

Η «Ελίζα» δεν είναι μόνο ένα έργο για παιδιά, είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του νεοελληνικού θεάτρου. Είναι ένα κείμενο ουσιαστικής παιδείας. Το έργο, που απευθύνεται σε θεατές κάθε ηλικίας, είναι μία συναρπαστική ιστορία με ναυμαχίες, αράπικα παζάρια, σουλτάνους, πειρατές και... έναν πράσινο παπαγάλο. Μέσα από την έντονη ροή του, σε ένα συναρπαστικό σκηνικό και με νέα μουσική σύνθεση ξεκινάει η «Ελίζα» με τρεις φίλους της και έναν παπαγάλο, ναυλώνει ένα καράβι για να βρει τον καλό της.

Για το ανέβασμα της «Ελίζας» από το Ν.Θ.Θ. η συγγραφέας του έργου κυρία Ξένια Καλογεροπούλου σημειώνει:
«Η Ελίζα μου έχει χαρίσει στιγμές έντονης συγκίνησης και απίστευτης χαράς.
Όσα έργα και να γράψω ακόμη, πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και πάντα θα παρακολουθώ με λαχτάρα τα «ταξίδια» της.
Χαίρομαι λοιπόν ιδιαίτερα που το έργο επιλέχτηκε για να γιορτάσει το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης τα 30χρονά του».

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία – χορογραφίες Ισίδωρου Σιδέρη, μουσική Γιώργου Χριστιανάκη, σκηνικά – κοστούμια Γιάννη Κατρανίτσα, στίχους τραγουδιών Μαριανίνας Κριεζή, βοηθός σκηνοθέτη Θωμαή Ουζούνη. Παίζουν οι ηθοποιοί : Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Αίγλη Κατσίκη, Νίκος Ορτετζάτος, Τριαντάφυλλος Δελής, Τιμόθεος Μπαρνιαδάκης, Στέφανος Πίττας, Μάριος Ζαρδαβάς.


Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου