Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Περικοπή στις άμεσες ενισχύσεις του 2014 εισηγείται η Κομισιόν

Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, από την περικοπή εξαιρούνται οι αγρότες που λαμβάνουν μέχρι 2.000 ευρώ.Σ

Πρόταση για περικοπή των άμεσων ενισχύσεων του 2014 κατά 1,3% κατέθεσε η Κομισιόν, προκειμένου τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύσταση του ταμείου κρίσεων για το έτος 2015.
Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, από την περικοπή εξαιρούνται οι αγρότες που λαμβάνουν μέχρι 2.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την πρόταση της Κομισιόν, από την περικοπή εξαιρούνται οι αγρότες που λαμβάνουν μέχρι 2.000 ευρώ. Ο σχετικός κανονισμός για το ταμείο κρίσεων αναφέρει ότι αυτό θα χρηματοδοτείται κάθε χρόνο με μείωση των ενισχύσεων άνω των 2.000 ευρώ. Σε περίπτωση που τα χρήματα δεν χρησιμοποιηθούν, θα επιστρέφουν στους αγρότες την επόμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Agra Presse, η Κομισιόν στην πρότασή της που κατέθεσε στις 21 Μαρτίου δεν ζήτησε επιπλέον περικοπές για τις φετινές ενισχύσεις, καθώς το 2015 δεν προβλέπονται υπερβάσεις του προϋπολογισμού της ΚΑΠ  και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ενεργοποίησης του μηχανισμού της δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Το ταμείο κρίσεων που προβλέπεται από τους κανονισμούς της νέας ΚΑΠ θα έχει ύψος 433 εκατ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες του πρώτου Πυλώνα της ΚΑΠ για το επόμενο έτος υπολογίζονται στα 44,19 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου