Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα φαρμακεία

olympiobima.gr


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν χθες οι φαρμακοποιοί της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδος. 
Οι κινητοποιήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους ενάντια στις διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ κλειστά παραμένουν και σήμερα τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και την πορεία που ακολούθησε συμμετείχαν φαρμακοποιοί της Πιερίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας Πολυχρόνη Συμεωνίδη.
Φαρμακοποιοί από όλους τους συλλόγους της Μακεδονίας, της Θράκης και της κεντρικής Ελλάδας συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Με συνθήματα όπως «Το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα» και «Όχι στη διάλυση του φαρμακείου και της κοινωνίας» σε πανό και πλακάτ, οι φαρμακοποιοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική. 
Έντονη δε ήταν η αντίδραση των διαδηλωτών όταν κατά την πορεία τους επί της οδού Τσιμισκή σταμάτησαν μπροστά σε φαρμακείο που λειτουργούσε παρά την απεργία. Ορισμένοι, μάλιστα, από τους  συγκεντρωμένους πέταξαν κέρματα στο φαρμακείο, φωνάζοντας πως είναι «απαράδεκτο να λειτουργεί, ενώ υπάρχει απεργία».
Οι φαρμακοποιοί  δηλώνουν «ότι με κανένα τρόπο δεν θα αποδεχτούν το βρώμικο σχέδιο που φαίνεται πλέον καθαρά ότι εξυφαίνεται σε βάρος των 12.000 φαρμακείων, των οικογενειών τους και των 25.000 εργαζομένων σε αυτά. Τα υπό ψήφιση άρθρα καταστρέφουν την ποιότητα της παρεχόμενης φαρμακευτικής περίθαλψης στους Έλληνες πολίτες».
Τα φαρμακεία που θα εξυπηρετούν σήμερα Παρασκευή 28 Μαρτίου τους πολίτες της Πιερίας είναι:
- Δαντσούλης Ιωάννης, Μεγ. Αλεξάνδρου 54, τηλ. 23510 30150
- Μαρινόπουλος Δημήτριος, Π. Τσαλδάρη 11, τηλ. 23510 26738

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου