Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Ανοίγουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τρίτη

   Ανοίγουν την Τρίτη, τα φαρμακεία όλης της χώρας, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, (ΠΦΣ), σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, δηλώνοντας ωστόσο, ότι «ο αγώνας των φαρμακοποιών κατά των συμφερόντων που μεθοδεύουν την εξόντωση των φαρμακείων και την εμπορευματοποίηση της φαρμακευτικής περίθαλψης, συνεχίζεται». 



Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την επαναλειτουργία των φαρμακείων αποφάσισε σε έκτακτη γενική συνέλευση και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Τα φαρμακεία του λεκανοπεδίου θα ανοίξουν την Τρίτη και θα λειτουργήσουν έως τις 2 μετά το μεσημέρι, όπου και ξανακλείνουν, στο πλαίσιο στάσης εργασίας 14:00 με 20:00, προκειμένου οι φαρμακοποιοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Ο ΦΣΑ αποφάσισε να συντονίσει τη δράση του με άλλους κλάδους και φορείς που πλήττονται από το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίσθηκε την Κυριακή από τη Βουλή και στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχει και στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 9 Απριλίου.

Οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν επίσης, να προχωρήσουν σε κατάργηση των εφημεριών, (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα), αμέσως μετά την δημοσίευση υπουργικής απόφασης για απελευθέρωση του ωραρίου και «να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα από τα φαρμακεία», προχωρώντας όπως είπαν, σε «πολιτική κινητοποίηση» και «μετατρέποντας τα 11.000 φαρμακεία και για δύο μήνες σε κέντρα ενημέρωσης των πολιτών» για τις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ, δηλώνοντας, ότι «η παράταξη την οποία υπηρέτησα επί σειρά ετών, δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών, υπέκυψε στις πιέσεις της τρόικας και των μεγάλων συμφερόντων καταστρέφοντας 12.000 φαρμακοποιούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου