Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κλείνουν τα Τέμπη μέχρι το βράδυ Τετάρτης

 
Κλειστή θα μείνει η κοιλάδα των Τεμπών από αύριο έως και την Τετάρτη, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ προκειμένου να διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εργασίες βραχοπροστασίας της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Μετά τις 8 το βράδυ, ο δρόμος θα δίνεται και πάλι στην κυκλοφορία, στο συγκεκριμένο τμήμα της ΠΑΘΕ.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση του Στομίου.
Παράλληλα η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τις εναλλακτικές διαδρομές που μπορούν να ακολουθούσουν ΙΧ και φορτηγά αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα:
Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη
Τα ΙΧ επιβατικά καθώς και τα φορτηγά έως 3, 5 τόνους που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης και θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης- Αμπελώνα- Τυρνάβου- Ελασσόνας- Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας- Αγ. Δημητρίου- Κατερίνης και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο Κλειδί Ημαθίας.

Ενώ προτείνεται και εναλλακτική διαδρομή, από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας- Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας- Τρικάλων- Καλαμπάκας- Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό η, από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας -Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.

Κατεύθυνση προς Αθήνα
Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης- Ελασσόνας- Τυρνάβου- Αμπελώνα- Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη- Πλαταμώνα θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό)- Κοζάνη και από εκεί: είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης- Ελασσόνας- Τυρνάβου- Αμπελώνα- Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης- Γρεβενών- Καλαμπάκας- Τρικάλων- Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας- Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου