Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ο Ταξίαρχος Ι.Τζανιδάκης παρέλαβε τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου


 ΣΕ ΜΙΑ ΛΑΜΠΡΗ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ


Σε μια λαμπρή και πανηγυρική τελετή και με την παρουσία Υποστρατήγου της
Μεραρχίας, ο απελθών Διοικητής της Ταξιαρχίας Λιτοχώρου Νικόλαος Γρυλλάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαρτίου 2014, παρέδωσε συγκινημένος τη Διοίκηση της Ταξιαρχίας στον νέο Διοικητή, Ταξίαρχο Ιωάννη Τζανιδάκη. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Γρυλλάκης μετατέθηκε στη Στρατιά της Λάρισας.
Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής της Διοίκησης της Ταξιαρχίας συμμετείχαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Παραβρέθηκαν επίσης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο Βουλευτής Δημήτρης Χριστογιάννης ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, Σοφία Ζουρζούρα και Βασίλης Βροχαρίδης. Επίσης την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου Διονύσης Πασχάλης.
Ο κ. Γρυλλάκης που καθʼ όλη τη διάρκεια της τελετής ήταν δακρυσμένος, ευχαρίστησε όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες της Ταξιαρχίας με τους οποίους συνυπηρέτησε, ως διοικητής, για περίπου 20 μήνες. Ακόμη, καλωσόρισε τον νέο Διοικητή και του ευχήθηκε δύναμη και υγεία στα νέα του καθήκοντα.
Επίσης, ο κ. Γρυλλάκης διαβεβαίωσε τον κ. Τζανιδάκη ότι η Ταξιαρχία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση από κάθε πλευρά ενώ και το φρόνημα των υπηρετούντων εκεί είναι υψηλό. Στη συνέχεια, ο νέος Διοικητής απευθυνόμενος προς τους υπηρετούντες στην Ταξιαρχία δήλωσε ότι θα είναι συμπαραστάτης τους σε προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν, ξεκαθάρισε όμως ότι σε ζητήματα πειθαρχίας και ασφάλειας θα είναι αυστηρός.
Στη δεξίωση που ακολούθησε, οι δύο Ταξίαρχοι Νικόλαος Γρυλλάκης και Ιωάννης Τζανιδάκης αφού χαιρέτισαν όλους τους καλεσμένους, πέρασαν από όλα τα τραπέζια και κρατώντας από ένα ποτήρι κρασί «τσούγκρισαν» με έναν – έναν τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες. Ο μεν απελθών διοικητής για να τους αποχαιρετίσει , ο δε νέος διοικητής για να τους γνωρίσει.
Τον κ. Γρυλλάκη ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ο οποίος απευθυνόμενος και προς τον νέο Διοικητή Ιωάννη Τζανιδάκη, τον διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με την Ταξιαρχία Λιτοχώρου θα συνεχιστεί προς όφελος τόσο των στρατευμένων όσο και της τοπικής κοινωνίας.
Ο απελθών Διοικητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και την τοπική κοινωνία, επειδή, όπως ανέφερε, έχει αγκαλιάσει το στρατόπεδο και τους υπηρετούντες. Από την πλευρά του ο νέος Διοικητής είπε ότι έχει πληροφορηθεί γι αυτή την πολύχρονη συνεργασία, για την οποία είπε ότι και εκείνος θα συνεχίσει προς όφελος όλων.
Περί το τέλος της δεξίωσης ο Στρατηγός της Μεραρχίας και οι Ταξίαρχοι Ν.Γρυλλάκης και Ι.Τζανιδάκης βρήκαν την ευκαιρία να τα πουν, σε πιο χαλαρό επίπεδο, με αιρετούς όπως ο Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου και ο Αντιδήμαρχος κ. Φαρμάκης, καθώς και με απόστρατους.
Επιπλέον, ο Ταξίαρχος κ. Τζανιδάκης είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, Διονύση Πασχάλη, για θέματα που σχετίζονται με τις δράσεις του Ιδρύματος. Ο κ. Πασχάλης, προσκάλεσε, ως είθισται, τον νέο Διοικητή να επισκεφθεί το Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου έχοντας έτσι την δυνατότητα να δει από κοντά τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εκεί. 















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου