Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο - Την Κυριακή η ψηφοφορία

Η κυβέρνηση - μετά τον συμβιβασμό που επήλθε για το ζήτημα του γάλακτος - δεν αναμένει πλέον εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία και εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί τόσο από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης, όσο και από ανεξάρτητους βουλευτές.Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Αύριο, Σάββατο εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής με την ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση - μετά τον συμβιβασμό που επήλθε για το ζήτημα του γάλακτος - δεν αναμένει πλέον εκπλήξεις κατά την ψηφοφορία και εκτιμά ότι το πολυνομοσχέδιο θα υπερψηφιστεί τόσο από το σύνολο των βουλευτών της συγκυβέρνησης, όσο και από ανεξάρτητους βουλευτές.

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ για την Κυριακή έξω από τη Βουλή, ενώ συγκεντρώσεις διοργανώνει και το ΠΑΜΕ το Σαββατοκύριακο (το Σάββατο στις 11:00 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή στις 19:00 στην Ομόνοια).

Δείτε ΕΔΩ τι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο

Το σχέδιο νόμου, που παρέλαβαν χθες τα κόμματα, αφορά τα τρία βασικά άρθρα του πολυνομοσχεδίου, τα οποία περιλαμβάνουν επίμαχες διατάξεις περί άρσης εμποδίων στον ανταγωνισμό στον κλάδο της επεξεργασίας τροφίμων - ρυθμίσεις γαλακτοκομικών προϊόντων, περί διαθεσιμότητας, περί άρσης περιορισμών στο επάγγελμα του φαρμακοποιού, κατανομής του κοινωνικού μερίσματος, ΤΑΙΠΕΔ, αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, ρυθμίσεων που αφορούν τον κλάδο του τουρισμού, φορολογικών κ.α.

Έληξε το... θρίλερ με το γάλα


Χθες επετεύχθη τελικά ο συμβιβασμός στο γάλα, μετά απο συνεννόηση του υπουργού Ανάπτυξης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Όπως είπε την Πέμπτη το βράδυ σε συνέντευξη Τύπου ο Κωστής Χατζηδάκης, η συμφωνία περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες: το γάλα ημέρας, που θα έχει διάρκεια ζωής δύο 24ωρα, το γάλα απλής παστερίωσης στο οποίο δεν τίθεται χρονικός περιορισμός για τη λήξη του σε πέντε ημέρες όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά διευρύνονται τα περιθώρια ανάλογα με τον τρόπο παστερίωσης της κάθε εταιρίας και τέλος το μακράς διαρκείας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα μέτρα θα ρίξουν τις τιμές ενώ παράλληλα θα προστατεύεται η ελληνική παραγωγή με το ελληνικό σήμα που θα φέρει το ελληνικό γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου