Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ 35.000 ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ...

Τη δυνατότητα 15νθήμερων διακοπών σε κατασκηνώσεις θα έχουν φέτος 35.000 παιδιά ανέργων η χαμηλόμισθων εργαζόμενων  που δε δικαιούνται τη συγκεκριμένη ...
παροχή από τον ασφαλιστικό τους ή άλλο φορέα.  Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση  που υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση  η  επιταγή διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις θα  καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση.

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μετά τη  Δημόσια Πρόσκληση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης.

 Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται οι έχοντες τέκνα  που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για το έτος 2014:

α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

β) άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο ως άνω περιπτώσεις δικαιούχων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 16.000,00 €.

Η δαπάνη  ύψους 17.500.000,00€ περίπου προέρχεται από τον προυπολογισμό του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τους λογαριασμούς  ΕΛΕΚΠ και ΚΑΕ  για τους οποίους συνεισέφεραν με έξτρα εισφορά οι εργαζόμενοι μετά την κατάργηση της εργοδοτικής εισφορές υπέρ ΟΕΚ.

-Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τα  ανήλικα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων  που γεννήθηκαν από 01.01.1999 έως 14.06.2008, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε από αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

- Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2014 ανέρχεται στις 35.000.
- Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής.
- Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων παιδιών θα κατανεμηθεί σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους της περίπτωσης α’ της παρ. 1 του παρόντος και σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους της περίπτωσης β’ της παρ. 1 του παρόντος.
-   Η επιδότηση μέσω της «Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών τους.

Δ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

1. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για τo έτος 2014 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου. Το ως άνω χρονικό διάστημα δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση.
2. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης) σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο των 15 ημερών.
3.Το πρόγραμμα θα αφορά σε πέντε κατασκηνωτικές περιόδους ορισμένες στο χρονικό διάστημα της παραγράφου 1 του παρόντος.

Ε.ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

1. Η «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία και ο αποκλειστικός σκοπός της είναι η ανταλλαγή της με υπηρεσίες των παρόχων του άρθρ. 6 της παρούσας για τη διαμονή των ωφελούμενων τέκνων των δικαιούχων σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.
2. Το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου για τη διαμονή του τέκνου του σε παιδική κατασκήνωση, καλύπτει το ημερήσιο τροφείο του παιδιού του δικαιούχου για όλη τη διάρκεια διαμονής του στην κατασκήνωση, όπως αυτή ορίζεται στην παρ. 2 του άρθρ. 4 της παρούσας.
Το ημερήσιο τροφείο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες διαμονής και γενικά τις υπηρεσίες που παρέχονται βάσει της υποχρεωτικής υποδομής και στελέχωσης των παιδικών κατασκηνώσεων εξοχών σύμφωνα με το Κανονιστικό Πλαίσιο Ίδρυσης και Λειτουργίας Παιδικών Κατασκηνώσεων Εξοχών και τους όρους της Δημόσιας Πρόσκλησης.

Το ημερήσιο τροφείο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ανέρχεται κατά περίπτωση:
α) στα 30,00€ ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων και
β) στα 55,23 € ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιβαρύνσεων, για τα παιδιά με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Τυχόν αναπροσαρμογή του ύψους του τροφείου για το έτος 2014 με νεότερη Υπουργική Απόφαση θα συνεπάγεται ισόποση αναπροσαρμογή στο αναφερόμενο στην παρούσα ύψος τροφείου.

3. Η «Επιταγή Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» έχει τη μορφή ενός ηλεκτρονικού μοναδικού κωδικού αριθμού για κάθε ωφελούμενο τέκνο δικαιούχου, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού και αποτυπώνεται με τα λοιπά στοιχεία του ωφελούμενου τέκνου και του δικαιούχου στα Μητρώα του άρθρ. 9 της παρούσας, ισχύει δε αποκλειστικά για τους σκοπούς του συγκεκριμένου προγράμματος μέχρι τη λήξη αυτού.

ΣΤ. ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Ως «Πάροχοι» νοούνται κατασκηνωτικές επιχειρήσεις, που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Ζ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΜΗΤΡΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΩΝ
1. Με Δημόσια Πρόσκληση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
2. Με τη Δημόσια Πρόσκληση ορίζονται: οι προϋποθέσεις συμμετοχής των παρόχων, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτουμένων δικαιολογητικών, η διαδικασία κατάρτισης των Μητρώων Δικαιούχων και του Μητρώου Παρόχων, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία διευκολύνει όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πρόσκληση για την υλοποίηση του προγράμματος.
3. Η Δημόσια Πρόσκληση αναρτάται στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και του «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Η. ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
1.Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο. Στη Δημόσια Πρόσκληση είναι δυνατόν να προβλέπεται η υποβολή αιτήσεων με την αποκλειστική ή μη χρήση κωδικών πρόσβασης των δικαιούχων. Οι λεπτομέρειες για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων καθώς και για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους υποψηφίους καθορίζονται ρητά με τη Δημόσια Πρόσκληση. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται στην Πρόσκληση, ο υποψήφιος αποκλείεται από τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα.
2. Τα έντυπα ηλεκτρονικών αιτήσεων θα βρίσκονται αναρτημένα στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και μετά τη συμπλήρωσή τους οι δυνητικοί δικαιούχοι θα τα αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ.
3. Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Το εμπρόθεσμο αυτών κρίνεται με βάση την ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής τους στον ΟΑΕΔ. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.
4. Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
5. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας.
6. Ο υποψήφιος φέρει την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής του αίτησης. Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων, οι οποίες ακυρώνονται, έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
7. Οι υποψήφιοι δικαιούχοι μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων οφείλουν να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 δικαιολογητικά που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
8. Υποψήφιοι που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ως δικαιούχοι της περίπτωσης α’ της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας και οι ημέρες εργασίας τους δεν δύνανται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως λόγω μη ένταξής τους στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ για οποιονδήποτε λόγο, έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 τα σχετικά παραστατικά μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η μη προσκόμιση των σχετικών παραστατικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού των υποψηφίων από το πρόγραμμα.
9. Δικαιούχοι με ωφελούμενα τέκνα ανήκοντα στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σχετική βεβαίωση σε ισχύ, ως αυτή ορίζεται από τη Δημόσια Πρόσκληση, άλλως δεν θα εφαρμοσθούν τα αναφερόμενα στην παρ. 3 του άρθρ. 9 της παρούσας.
10. Μη προσκόμιση των δικαιολογητικών που ορίζονται από τη Δημόσια Πρόσκληση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ή προκύπτουσα μη πλήρωση των όρων της Δημόσιας Πρόσκλησης και αναντιστοιχία των δηλουμένων στην αίτηση στοιχείων με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά, συνεπάγεται αποκλεισμό του δικαιούχου από το Πρόγραμμα.

Θ. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ – ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ
1. Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τις αιτήσεις και προβαίνει στη μοριοδότηση των υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ.1 του άρθρ. 3 της παρούσας.
2. Η μοριοδότηση των δικαιούχων στηρίζεται σε ειδικά κριτήρια, τα οποία είναι:
α. το ύψος του πραγματικού οικογενειακού εισοδήματος από κάθε πηγή του προηγούμενου της αίτησης οικονομικού έτους, για όλους τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με το εισόδημα των δικαιούχων αναζητούνται με ηλεκτρονικό τρόπο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
β. ο αριθμός των ανήλικων τέκνων (τέκνων ηλικίας έως 18 ετών) για όλους τους δικαιούχους της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με τα ανήλικα τέκνα δύναται να αναζητηθούν από Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει.
γ. ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, με μέγιστο όριο τους 36 μήνες, για τους δικαιούχους της περίπτωσης β’ της παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας. Οι πληροφορίες σχετικά με το χρόνο της συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας αναζητούνται από το Μητρώο Ανέργων του Οργανισμού.
Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:
Για το α’ κριτήριο:
•       για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€ : 60 μόρια,
•       για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 7.001,00 έως 10.000,00 €: 50 μόρια,
•       για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 10.001,00 έως 12.000,00 €: 40 μόρια,
•       για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 12.001,00 έως 14.000,00€: 30 μόρια,
•       για πραγματικό οικογενειακό εισόδημα ύψους από 14.001,00 έως 16.000,00€: 20 μόρια.
Για το β’ κριτήριο:
Από 15 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.
Για το γ’ κριτήριο:
•       Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια.
3. Ωφελούμενα τέκνα κατά την έννοια της παρ. 2 του άρθρ. 3 της παρούσας με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω δύναται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων των δικαιούχων γονέων τους κατ’ εξαίρεση των παρ. 1 και 2 του παρόντος, εφόσον κατά την κατάρτιση του Μητρώου Παρόχων προκύψει ότι οι προσφερόμενες θέσεις για παιδιά με αναπηρία από τις συμμετέχουσες κατασκηνωτικές επιχειρήσεις επαρκούν για τη διαμονή όλων των ωφελουμένων τέκνων της κατηγορίας αυτής για τα οποία έχουν υποβληθεί αποδεκτές
 αιτήσεις.
4. Κρίσιμος χρόνος συνδρομής των προϋποθέσεων συμμετοχής στη διαδικασία και των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την κατάταξη των υποψηφίων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στη Δημόσια Πρόσκληση.
5. Οι δικαιούχοι κατατάσσονται κατά αλφαβητική σειρά σε δύο προσωρινά Μητρώα δικαιούχων, το Μητρώο Δικαιούχων – Εργαζομένων (δικαιούχων της περ. α’ της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας) και το Μητρώο Δικαιούχων - Ανέργων (δικαιούχων της περ. β’ της παρ. 1 του άρθρ. 3 της παρούσας). Στα Μητρώα αναγράφονται: το επώνυμο και το όνομα των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ), το επώνυμο και το όνομα των
 ωφελουμένων τέκνων των δικαιούχων και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) αυτών, η ιδιότητα με την οποία οι δικαιούχοι συμμετέχουν, ο συνολικός αριθμός μορίων των δικαιούχων, τα μόρια που αντιστοιχούν σε καθένα από τα κριτήρια κατάταξης της παρ.2 του παρόντος, η σειρά κατάταξης των δικαιούχων με βάση τη συνολική μοριοδότηση των κριτηρίων και ο μοναδικός ηλεκτρονικός κωδικός αριθμός της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις για κάθε επιλεγέν ωφελούμενο τέκνο ανά δικαιούχο.
6. Για τους υποψήφιους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 1 του άρθρ. 3 ή του άρθρ. 8 της παρούσας συντάσσεται προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων, με αναφορά του συγκεκριμένου λόγου αποκλεισμού για κάθε υποψήφιο.
7. Τέκνα που δηλώθηκαν ως ωφελούμενα στην αίτηση, χωρίς να πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ. 2 του άρθρ. 3 της παρούσας, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν κατά την κατάρτιση των Μητρώων Δικαιούχων και του Πίνακα Αποκλειομένων.
8. Τα προσωρινά Μητρώα Δικαιούχων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.
9. Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα ηλεκτρονικής υποβολής προς το ΔΣ του ΟΑΕΔ μίας και μόνο ένστασης κατά των αποτελεσμάτων των προσωρινών Μητρώων Δικαιούχων και του προσωρινού Πίνακα Αποκλειομένων εντός της αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της δημοσιεύσεώς τους στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ. Λεπτομέρειες για την υποβολή και την εξέταση των ενστάσεων καθορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
10. Κατόπιν εξέτασης των ενστάσεων από το Δ.Σ. του Οργανισμού, καταρτίζονται τα Οριστικά Μητρώα Δικαιούχων – Ανέργων και Δικαιούχων – Εργαζομένων και ο οριστικός Πίνακας Αποκλειομένων, τα οποία αναρτώνται στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου