Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ



Στη κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού και τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίας Θεοδώρας, στην οποία κεντρικός ομιλητής, με Κολινδρινή καταγωγή από την μητέρα του, ήταν ο κ. ΠΑΠΑΡΝΑΚΗΣ Αθανάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., με θέμα: " Ο δρόμος προς τη Βηθλεέμ".

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Θεοδώρας πατήρ Χρήστος, ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε ότι η ενανθρώπιση του Χριστού την οποία αυτές τις μέρες γιορτάζουμε, δεν είναι ένα απλό γεγονός, αλλά ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν συμβεί στην ανθρωπότητα. και όπως αναφέρει και ο Μέγας Βασίλειος, τίποτε άλλο δεν φανερώνει τόσο εκπληκτικά την θαυμαστή δύναμη του Θεού όσο η ενανθρώπισή του.
  Στη συνέχεια τα παιδιά του κατηχητικού της Αγίας Θεοδώρας, παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα με τραγούδια, ποιήματα, και σκετς που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Καίτη ΣΤΑΘΟΥΔΗ.
Έπειτα πήρε το λόγο ο κ. ΠΑΠΑΡΝΑΚΗΣ, ο οποίος αφού αρχικά αναφέρθηκε σε αναμνήσεις από οικογενειακές του στιγμές στον Κολινδρό, απ' όπου κατάγεται και η μητέρα του, κατόπιν ανέφερε ότι οι λαοί  μέσα από όλες τις φιλοσοφίες, τις ιδεολογίες και τις θρησκείες τους προσπάθησαν να δώσουν απάντηση σε ένα καίριο ερώτημα και ζήτημα που τους προβληματίζει και τους δυσκολεύει. Γιατί υπάρχει ο θάνατος στη ζωή μας; Ο άνθρωπος προσπάθησε να το απαντήσει αυτό το θέμα. Οι απαντήσεις όμως είναι τόσες όσες και οι θρησκείες, οι ιδεολογίες, οι φιλοσοφίες που υπάρχουν σ' όλο τον κόσμο. Αν τις μελετήσουμε, παρατήρησε ο πανεπιστημιακός, θα δούμε πως ο άνθρωπος ψάχνει να βρει τρόπο και δρόμο να ξεφύγει απ' αυτό το εμπόδιο, απ' αυτό το τέρμα. Σ' αυτό το ερώτημα δίνει απάντηση η Χριστιανική Θεολογία. Μετά την έξοδό του από τον παράδεισο, οι προφήτες και οι πατέρες της εκκλησίας που αναφέρει η Αγία Γραφή, μας καθοδηγούν και μας κατευθύνουν που πρέπει να ψάξουμε εάν θέλουμε να ελευθερωθούμε από τα όρια του θανάτου και να κερδίσουμε τον παράδεισο. Να βρούμε τον δρόμο για το σπήλαιο της Βηθλεέμ. Η εκκλησία μας, ανέφερε, μας καλεί να συναντήσουμε τον Χριστό να τον αγαπήσουμε όσο μπορούμε και έτσι ο θάνατος θα είναι για μας ένα φευγαλέο χωρίς σημασία περιστατικό, γιατί για μας θα ανοίξει ο δρόμος για την αιωνιότητα.
Την εκδήλωση που την συντόνισε ο κ. Βασίλης ΤΡΑΟΥΔΑΣ, έκλεισε η Χορωδία του Ι.Ν της Αγίας Θεοδώρας η οποία ερμήνευσε χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια με μαέστρο τον  κ. Πάρη ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ.
  Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. ΚΑΛΥΒΑΣ Γιώργος και η κ. ΠΟΛΥΖΟΥ Δέσποινα εκπροσωπώντας το Δήμο Πύδνας- Κολινδρού,  όπως επίσης και εκπρόσωποι τοπικών υπηρεσιών και φορέων και πλήθος κόσμου.
Η επόμενη εκδήλωση της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού προγραμματίσθηκε για την Κυριακή  10 Ιανουαρίου 2016 και  ώρα 11.00', 
  με ΟΜΙΛΗΤΗ: τον Διδάκτορα κ. ΔΟΥΝΑΒΗ Αθανάσιο του Σωτηρίου, Καθηγητή και Ερευνητή Βιοχημικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και της Βερόνας της Ιταλίας και
ΘΕΜΑ: "Εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από υδρογόνο και μεθάνιο, στοιχεία που λαμβάνουμε από βιοτεχνολογική παραγωγή ακατέργαστης γλυκερόλης (παραπροϊόν της παραγωγής βιοντήζελ) ".









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου