Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τελευταία ευκαιρία για τέλη και ΚΤΕΟ




  • Λήγουν την ερχόμενη Πέμπτη οι προθεσμίες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων και το ΚΤΕΟ.

 Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει εξοφλήσει τα...τέλη κυκλοφορίας έως και τις 31 Δεκεμβρίου, τότε θα πιστώνεται, μέσω Taxisnet, στον ιδιοκτήτη του οχήματος το διπλάσιο ποσό που αναλογεί στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός του, ενώ όσοι δεν περάσουν ΚΤΕΟ θα υποχρεωθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.
Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το οικονομικό επιτελείο έχει διαμηνύσει πως δεν προτίθεται να δώσει καμία παράταση στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, αλλά είναι πολύ πιθανό λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών στις τράπεζες να δοθεί τελικά και φέτος ολιγοήμερη παράταση, η οποία συμπαρασύρει και την κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας.
Στοιχεία
Πάντως υπολογίζεται ότι πάνω από 900.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κυκλοφορούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, γεγονός που σημαίνει πως 1 στα 4 οχήματα του στόλου κυκλοφορούντων αυτοκινήτων κυκλοφορεί χωρίς να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας και το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί με εντατικοποίηση των ελέγχων.
Την ίδια ώρα, με πρόστιμο 150 ευρώ κινδυνεύουν όσοι δεν περάσουν από ΚΤΕΟ έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015. Εκτιμάται ότι περίπου 1,5 εκατ. οχήματα δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο και οι ιδιοκτήτες τους έχουν μόλις 4 ημέρες στη διάθεσή τους, για να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, καθώς στις αρχές Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασταύρωση και να επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία. Υπενθυμίζεται ότι για τα ανασφάλιστα οχήματα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα, ενώ προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων και αδειών από 10 μέρες έως και για τρία χρόνια, με βαρύτερες ποινές για όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου