Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Κατερίνης:Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο




Στον οδικό άξονα Μεσαία, Άνω Μηλιά, Φωτεινά, Πέτρα, Λόφος, Ράχη, Ελατοχώρι, Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου κινούνται και επιχειρούν συντονισμένα τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που προκύψουν από τις χιονοπτώσεις, που επικρατούν από αργά χθες το απόγευμα κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ιδιαίτερα προβλήματα έως αυτή την ώρα στο οδικό δίκτυο δεν υφίστανται, ενώ προτεραιότητα υπάρχει στον αποχιονισμό των δρόμων, ώστε το οδόστρωμα να μην είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς, καθώς και στην εξασφάλιση της πρόσβασης των κτηνοτρόφων στα ποιμνιοστάσια. Επιπλέον, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι, να προμηθευτούν ικανοποιητική ποσότητα ζωοτροφών και να την αποθηκεύσουν  στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους.



Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Δημήτρης Βαινάς (υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας) : «Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης,  με τους χειριστές μηχανημάτων να είναι στις θέσεις τους, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώνουν συνεχώς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους». 

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Κατερίνης έχει μεριμνήσει ώστε να διανεμηθεί αλάτι αποχιονισμού σε σάκους, σε όλα τα προκαθορισμένα σημεία του Δήμου και κυρίως στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο (σημεία αποθήκευσης με επαρκείς ποσότητες αλατιού υπάρχουν στο Ελατοχώρι και στη Μηλιά), ενώ έχει προμηθευτεί με ανάλογες ποσότητες αλατιού το δημοτικό αμαξοστάσιο, για να χρησιμοποιηθούν, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική) για τον συντονισμό των ενεργειών.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου