Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Επιστολή Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το θέμα της δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη

Επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής,   Γιάννη Μουζάλα, απέστειλε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου, μετά τη δήλωση του υπουργού  Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, σχετικά με τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας με την επιστολή της επισημαίνει τον προβληματισμό και την ανησυχία που έχει προκαλέσει στην Πιερία, η δήλωση του υπουργού  Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, αναφορικά με τη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στην Κατερίνη. Άλλωστε, επισημαίνει ότι «Η ευαισθησία μας στο μείζον θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού είναι δεδομένη. Οφείλουμε όμως να διαφυλάξουμε και να εγγυηθούμε την ασφάλεια και την ευταξία των τοπικών   κοινωνιών,  που προβληματίζονται από την καθημερινή και όλο και αυξανόμενη προσέλευση των μεταναστών στη χώρα μας».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας διερωτάται « Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η πόλη της Κατερίνης και πώς είναι δυνατόν η κυβέρνηση χωρίς να έχει ενημερώσει αιρετούς και πολίτες μιας περιοχής και χωρίς σχεδιασμό και κατάλληλες υποδομές, να προβαίνει σε δηλώσεις που αναστατώνουν και ανησυχούν τους κατοίκους;» και αξιώνει άμεσα διαβούλευση και προσεκτική προσέγγιση του μείζονος προσφυγικού ζητήματος.

Παράλληλα, η κ. Σοφία Μαυρίδου, αναφέρεται και στην απόφαση της 11ης Δεκεμβρίου 2015 που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε στο Πολύκαστρο του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, με την οποία καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε άμεση νομοθετική παρέμβαση για να ξεκαθαριστούν ποιες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν από τις Περιφέρειες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα και ζητεί άμεση διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για το σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού.


«Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα οφείλει να διαμορφώσει ένα πλαίσιο με το οποίο θα καθορίζεται ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος», τονίζει στην επιστολή της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου