Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 Μια μαγική βραδιά γεμάτη κατάνυξη και συγκίνηση απόλαυσαν όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην εορταστική συναυλία της χορωδίας της ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης στην κατάμεστη αίθουσα της Ευαγγελικής Εκκλησίας, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015.
Μια βραδιά η οποία χωρίς καμία υπερβολή και κατά γενική ομολογία δεν είχε τίποτα να ζηλέψει σε περιεχόμενο και ποιότητα από αντίστοιχες εκδηλώσεις που γίνονται στις μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.
  Τις ημέρες αυτές που όλοι μας έχουμε την ανάγκη για κάτι το πραγματικά ιδιαίτερο και  ποιοτικό, ο χώρος του ιερού ναού της Ευαγγελικής Εκκλησίας αποδείχθηκε ιδανικός για το  περιεχόμενο και την παρουσίαση της συναυλίας . Υπέβαλε και οδήγησε κοινό και εκτελεστές στην εκστατικότητα που οι μελωδίες των Χριστουγέννων μπορούν να τις εκφράσουν μοναδικά. 
  Το φωνητικό σύνολο “de profundis» (εκ βαθέων), σε μια από τις καλύτερές  του στιγμές,  σκόρπισε ρίγη συγκίνησης και ψυχικής ανάτασης  στον κατάμεστο από κόσμο ιερό ναό . Έτσι που δικαίως κάποιοι το κατατάσσουν στην ελίτ των χορωδιακών σχημάτων της χώρας.
  Σε αυτό συνετέλεσε και η απόδοση της μικρής ορχήστρας που συνόδευε το σύνολο καθώς και οι εξαιρετικοί σολίστ που συνόδευαν. Συγκεκριμμένα οι  Χρήστος Τασχουνίδης (βιολί), Έρση Μεϊτανίδου (φλάουτο με ράμφος), Αλέξανδρος Γιαγκούσης (φλάουτο) και Γεράσιμος Σκληρός στο απαιτητικό 2ο Βραδεμβούργιο κοντσέρτο του Μπαχ, ο Μιλτιάδης Κασσάρας (βιολοντσέλο) στην Meditation του Massenet και οι Θεοδώρα Κρεμμύδα (σοπράνο), Ιωάννα Μπεκηροπούλου (μεσόφωνος), Ιωάννα Ηλιάδου (άλτο), Γεώργιος Ανδρικόπουλος (τενόρος) και Δημήτριος Χωνός (βαθύφωνος) σε χορωδιακά έργα.
  Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι νεαρές Μαρία και Μαρκέλλα Ανδρικοπούλου, η Δέσποινα Δένη και οι αφηγήσεις του μέλους της Εστίας Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Οικονομίκου. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εστία και στο Δήμο για το περιεχόμενο και το επίπεδο της συναυλίας. Ήταν κάτι το οποίο όλοι μας είχαμε ανάγκη μέσα στις δυσκολίες που περνάμε. Ευχή όλων να επαναληφθεί και γιατί όχι να γίνει θεσμός.
  Ο ξεχωριστός έπαινος ανήκει στον πρωτομάστορα της βραδιάς τον πολυτάλαντο μαέστρο της Ε.Π.Μ. Κατερίνης Ευθύμιο Μαυρίδη που οργάνωσε, επιμελήθηκε και διηύθυνε τη συναυλία. Μια εκδήλωση που ενθουσίασε τόσο με την πολυποικιλία και ποιότητα των ακουσμάτων, όσο και με τη συνύπαρξη τόσων πολλών συντελεστών, μιας  και αυτού του είδους οι συναυλίες απαιτούν εμπειρία, ικανότητα και άρτια  προετοιμασία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου