Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η Π.Ε Πιερίας είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα να αντιμετωπίσει το κύμα της κακοκαιρίας που έρχεται


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αντιμετώπιση των επερχόμενων έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες μέρες και συγκεκριμένα από σήμερα το βράδυ, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις και παγετό σε ορεινές περιοχές, βροχές στα πεδινά και ισχυρούς ανέμους.
Νέο κύμα κακοκαιρίας με χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές αναμένεται από την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου.


Σοφία Μαυρίδου: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κακοκαιρία. Σε απόλυτο συντονισμό με τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς».

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τον συντονισμό των ιδίων πόρων, σύμφωνα με το σχέδιο αποχιονισμού – αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Χειριστές και μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρέμβουν οπουδήποτε υπάρξει ανάγκη, ενώ σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπάρχουν αποθήκες αλατιού για τη διευκόλυνση του έργου αποχιονισμού.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς, που θα ταξιδέψουν τις επόμενες ώρες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης: πριν το ταξίδι να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων. Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση. Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα, αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους. Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες. Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα του οχήματός τους και να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση των αλυσίδων. Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς λωρίδας έκτακτης ανάγκης Να παρακολουθούν και να τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης και να τηρούν τις υποδείξεις της τροχαίας. Ακόμα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.


Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς φορτηγών οχημάτων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου