Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Κατερίνης: Σε ετοιμότητα και επιφυλακή για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Κατερίνης,


Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Κατερίνης,  για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, ενόψει της επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ*.
«Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν προετοιμαστεί ανάλογα και στο πλαίσιο των όσων προβλέπει ο σχετικός σχεδιασμός υπάρχει διαρκής επιφυλακή για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων – παγετού, έντονων ανέμων ή και βροχοπτώσεων» σημειώνει σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς (υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας), ενώ ο αντιδήμαρχος Χρυσόστομος Κυραϊλίδης (υπεύθυνος σε θέματα πολιτικής προστασίας), τονίζει: «Υπήρξε μέριμνα για την συντήρηση και προετοιμασία των οχημάτων και γενικότερα του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου Κατερίνης για την ετοιμότητα αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων στο οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου».

Γενικότερα, αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, με τους χειριστές μηχανημάτων να είναι στις θέσεις τους, ενώ έγινε επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και να ενημερώνουν συνεχώς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας για την κατάσταση που θα επικρατεί στις περιοχές τους. 

Ήδη ο Δήμος Κατερίνης έχει μεριμνήσει ώστε να διανεμηθεί αλάτι αποχιονισμού σε σάκους, σε όλα τα προκαθορισμένα σημεία του Δήμου και κυρίως στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο (σημεία αποθήκευσης με επαρκείς ποσότητες αλατιού υπάρχουν στο Ελατοχώρι και στη Μηλιά), ενώ έχει προμηθευτεί με ανάλογες ποσότητες αλατιού το δημοτικό αμαξοστάσιο, για να χρησιμοποιηθούν, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Παράλληλα, ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς (Αντιπεριφέρεια, Αστυνομία, Πυροσβεστική) για τον συντονισμό των ενεργειών.

* Σύμφωνα με το δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Τα κύρια χαρακτηριστικά της αλλαγής του καιρού θα είναι οι κατά τόπους χιονοπτώσεις σε όλες τις ορεινές, ημιορεινές ακόμα και πεδινές περιοχές .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου