Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΜΑΓΕΥΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ

Στην   κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ιερού Ναού της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου  στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης, η Εορταστική Συναυλία του Φωνητικού Συνόλου DE PROFUNDIS της Εστίας Πιερίδων Μουσών.

Υπό  την Διεύθυνση της Ορχήστρας και της Χορωδίας του Ευθύμη Μαυρίδη, οι βαθιές  και υποβλητικές μελωδίες και οι χριστουγεννιάτικοι ύμνοι που αποδόθηκαν από  τις εξαίσιες φωνές των χορωδών, συγκίνησαν και κατενθουσίασαν το κοινό. Κορυφώθηκαν δε με την εκτέλεση του Hallelujiah από  τον  Messiah του   Handel, με το κοινό να συμμετέχει και να ξεσπά σε ασυγκράτητο χειροκρότημα.
Στη συνέχεια ο Αιδέσιμος της Ε. Ε. Εκ. Κατερίνης, Ιωάννης Υφαντίδης, απεύθυνε χριστουγεννιάτικο μήνυμα και ευχές.

Εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  Ιωακείμ Οικονομίκος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, απήγγειλε αποσπάσματα από την Γέννηση του Ιησού Χριστού, με τη συνοδεία της Χορωδίας και της Ορχήστρας. Η απαγγελία της πιο Όμορφης Ιστορίας του Κόσμου, της Γέννησης του Θεανθρώπου, κυριολεκτικά συνεπήρε και συγκίνησε το κοινό.
Μετά από το επίμονο και διαρκές χειροκρότημα ενός όρθιου κοινού και την προτροπή του , η Ορχήστρα και η Χορωδία ανέβηκαν και  πάλι στην σκηνή.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης  και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνης Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου, η οποία προλόγισε την εκδήλωση ευχαριστώντας τον Αιδέσμιο της Ε.Ε.Εκ. Κατερίνης για την φιλοξενία της εκδήλωσης. Απευθυνόμενη στην Χορωδία της Ε.Π.Μ. την ευχαρίστησε θερμά για την τιμή που κάνει στον Δήμο μας να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του.  Τέλος τόνισε την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος και ο Δήμαρχος  προσωπικά σε εκδηλώσεις που προάγουν πολιτισμό, στοιχείο που χαρακτηρίζει την χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, χειροκροτώντας όρθιος και φανερά συγκινημένος, συνεχάρη και ευχαρίστησε  τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου