Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας “Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”, εκφράζει τα συλληπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου εργάτη στο κάτεργο της COSCO, που έχασε τη ζωή του πριν λίγες μέρες, ως αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας και των ελλιπών μέτρων ασφαλείας.

Παρά το γεγονός οτι τα ΜΜΕ προκλητικά έχουν αποσιωπήσει το γεγονός, η πραγματικότητα βοά και η τραγική λίστα με τους συναδέλφους που χάνουν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας, (εξ αιτίας της εντατικοποίησης, του «τρέχα να προλάβεις», της δουλειάς χωρίς ρεπό, των διπλοβαρδιών), αυξάνεται.

Προδιαγεγραμμένα εγκλήματα που η ρίζα τους βρίσκεται στους νόμους που έχουν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν διαμορφώσει αυτήν την εργασιακή ζούγκλα, που στην προμετωπίδα της βρίσκεται η διασφάλιση των κερδών των μεγάλων αφεντικών.

Αποκορύφωμα όλων είναι ο νόμος-έκτρωμα του Χατζηδάκη, με διατάξεις που προβλέπουν την απογείωση της εκμετάλλευσης, όπου οι εργαζόμενοι θα καλούνται να δουλέψουν εξαντλητικά 10ωρα και 12ωρα, χωρίς αμοιβή, χωρίς ρεπό, αλλά με ανταλλαγή των επιπλέον ωρών με ρεπό σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα.

Αυτήν είναι η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξή τους. Κακοπληρωμένη δουλειά ήλιο με ήλιο, χωρίς μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής μας.

Στηρίζουμε με όλη μας τη δύναμη το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον Πειραιά και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους διεκδικώντας ΣΣΕ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

 

Κατερίνη, 31/10/21

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου