Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

 


Υλικά

Μερίδες: 5 -6

Διαδικασία

  1. Σιγοψήνουμε το χταπόδι όπως εδώ.
  2. Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.
  3. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό.
  5. Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.
  6. Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.
  7. Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.
  8. Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.
  9. Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου