Κρατάμε 1 φλιτζάνι χταποδόζουμο και κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια, περίπου στον 1 πόντο.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τσιγαρίζουμε λίγο ακόμη και βάζουμε το χταποδόζουμο και 2 ποτήρια νερό.
Μόλις κοχλάσει το υγρό, ρίχνουμε το μακαρονάκι.
Ανακατεύουμε για να μην πιάσει στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Στα 5 λεπτά μαγειρέματος ρίχνουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, το κομμένο χταπόδι και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να γίνει το ζυμαρικό και να σωθούν τα υγρά.
Παρακολουθούμε το φαγητό και προσθέτουμε σιγά-σιγά ζεστό νερό, μέχρι να γίνει το μακαρονάκι και να μείνει με το λάδι του.
Δοκιμάζουμε το φαγητό και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι ή όποιο άλλο καρύκευμα θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου