Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ : Από την ομάδα πρωτοβουλίας ιστορίας Πιερικού

  Την αρωγή και υποστήριξη του στις προσπάθειες για την συλλογή υλικού για την καταγραφή της ιστορίας του Πιερικού αλλά και τη δημιουργία αθλητικού μουσείου στην Πιερία, εξέφρασε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Κατερίνης, Γεώργιος Γκοτζαμανίδης, στην πρόσφατη συνάντηση του με το μέλος της πρωτοβουλίας ιστορίας-μουσείου Πιερικού, Δημήτριο Αδαμόπουλο.

  Ο δεύτερος εκπροσωπώντας και τους συλλέκτες-κατόχους του μοναδικής αξίας αθλητικού  αρχείου,  τους αδελφούς  Νικόλαο και Δημήτριο Ξενίδη,  επισκέφθηκε  τον κ. Γκοτζαμανίδη, αποδεχόμενος πρόσκλησή του για παραχώρηση του προσωπικού  υλικού (φωτογραφίες, στολές, ενθυμήματα κλπ), όσο και αντίστοιχο αρχειακού  του διατελέσαντα προέδρου του Σ.Φ.Κ. Πιερικός, του αείμνηστου πατέρα του, Νικολάου Γκοτζαμανίδη.

  Η κουβέντα των δύο ανδρών κυμάνθηκε σε αθλητικά γεγονότα και συναντήσεις του παρελθόντος, με τον κ. Γκοτζαμανίδη, να αναπολεί πολλά από το χθες, αλλά και να καμαρώνει για την ποδοσφαιρική εξέλιξη του γιού του, Νίκου, που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και συνεχίζει σήμερα στην Α.Ε.Λάρισας.

  Ο ταλαντούχος είκοσι ενός χρόνων, Νίκος, διεθνής με τις εθνικές παίδων και νέων και πρόσφατα κληθείς στην ελπίδων, προδιαγράφει λαμπρό μέλλον.

  Ο Γεώργιος Γκοτζαμανίδης αγωνίστηκε στον Πιερικό στα μέσα της δεκαετίας του ΄80 και για εξαετία, μάλιστα και ως αρχηγός της ασπρόμαυρης ενδεκάδας. Με συγκίνηση θυμάται την προτροπή του πατέρα του. «Δεν θα υπογράψεις σε καμία άλλη ομάδα πέρα του πολυαγαπημένου μου Πιερικού. Όσο και αν δεχθείς αξιοζήλευτη πρόταση.» Χαρακτηριστικά, δημοσιεύματα της εποχής, σχολίαζαν την επιθυμία του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού να τον εντάξουν στο ποδοσφαιρικό τους δυναμικό.

  Στο ερώτημα πως νοιώθει όταν ο γιος του Νίκος αγωνίζεται ως αντίπαλος του Πιερικού, απαντά: «Θέλω και λογικά νοιώθω ικανοποίηση όταν ο Νίκος κερδίζει. Αλλά και η αγάπη μου για την ομάδα της Πιερίας, είναι δεδομένη. Είναι κομμάτι της ζωής μου.»

  Τέλος με την ευκαιρία της συνάντησης, ο κ. Αδαμόπουλος αφού ευχαρίστησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Γεώργιο Γκοτζαμανίδη για την ευγενική του προσφορά, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην αθλητική καριέρα του γιού του και εξέφρασε την ελπίδα ότι η προσφορά του να βρει μιμητές.

    Ρεπορτάζ: Περικλής Χατζηγιάννης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου