Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Νέα υβριδική ημερίδα με τίτλο ««Η αγορά εργασίας στην ΠΚΜ το 2022, Δυναμικά & Παραδοσιακά Επαγγέλματα: Γνώσεις και Δεξιότητες», τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στη Θεσσαλονίκη

          Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 για την Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί το έργο «Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας» (ΠΜΔΑΑΕ-ΚΜ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το Ελληνικό Δημόσιο.

          Στόχος αυτού του έργου είναι η σύσταση και λειτουργία ενός μηχανισμού διάγνωσης που θα δρα συμπληρωματικά στο υφιστάμενο εθνικό σύστημα διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, ενώ ταυτόχρονα θα παρέχει ειδικά στοιχεία στην Περιφέρεια, τα οποία θα συνεκτιμούνται κατά το σχεδιασμό αναπτυξιακών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών. Ο Μηχανισμός συλλέγει και αναλύει συστηματικά τα δεδομένα για την Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να εντοπίζει τα βασικά μεγέθη και τις προοπτικές της περιφερειακής αγοράς εργασίας, καθώς και τις ανάγκες της σε γνώσεις και δεξιότητες. Παράλληλα, έχει συγκροτήσει και λειτουργεί Δίκτυο Φορέων Υποστήριξης, εντός και εκτός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τα μέλη του οποίου ανταλλάσσονται στοιχεία και πληροφορίες για την αγορά εργασίας, την ποιότητα και την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού.

          Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις, με στόχο τη διάχυση πληροφοριών, την ανάπτυξη συνεργιών και τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των διαθέσιμων στοιχείων και πόρων από την τοπική κοινωνία. Ήδη έχουν παρουσιαστεί μεταξύ των άλλων ο σκοπός και η λειτουργία του ΠΜΔΑΑΕ-ΚΜ, τα αποτελέσματα της πρώτης πρωτογενούς έρευνας εργοδοτών στην Κεντρική Μακεδονία και οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και Περιφερειακής Ενότητας.

          Ο Μηχανισμός συνεχίζει τις ενημερωτικές του δράσεις ξεκινώντας για το 2022 με τη διεξαγωγή νέας υβριδικής ημερίδας με τίτλο «Η αγορά εργασίας στην ΠΚΜ το 2022, Δυναμικά & Παραδοσιακά Επαγγέλματα: Γνώσεις και Δεξιότητες», όπου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της δεύτερης πρωτογενούς ποσοτικής και ποιοτικής έρευνας εργοδοτών, από κοινού με τις τάσεις για νέες θέσεις εργασίας, δυναμικούς κλάδους και επαγγέλματα για το σύνολο της Περιφέρειας.

           Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 στις 11.00 π.μ., στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη (26ης Οκτωβρίου 21, περιοχή παλαιών Σφαγείων, Θεσσαλονίκη).

          Βάσει των διατάξεων που ισχύουν σχετικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων και ταυτόχρονη διαδικτυακή μετάδοση.

                             

Για να εγγραφείτε στην Ημερίδα πατήστε ΕΔΩ

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQOABSK8yooEg5N-ow8nptEbzicIQH_t21Lsl_fvGj5M7cjg/viewform

 Για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά την Ημερίδα πατήστε ΕΔΩ.

https://zoom.us/j/97183925313?pwd=eG0wMGExS3FYTUw5MmlKdmNqNW5zUT09#success

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την ημερίδα μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω e-mail στο pmdaae@pkm.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου