Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Δήμος Κατερίνης: Σεμινάριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εικαστικού Κοσμήματος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών


Σεμινάριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Εικαστικού Κοσμήματος πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κατερίνης,  το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε.,  την OECΟΝ GROUP και το Δίκτυο ForME.

Όπως διευκρίνισε η εντεταλμένη σύμβουλος στο Συμβουλευτικό Κέντρο, Παρθένα Μακρίδου – Παρτσαλίδου:«Το πολυδιάστατο έργο που υπό την εποπτεία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου υλοποιείται στο Κέντρο μας, συνάντησε μέσα από αυτή την αξιοπρόσεκτη δράση, τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), που εκπροσωπεί φέτος την χώρα μας, σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο επικεντρώνεται στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες μετανάστριες. Ήταν εξαιρετικά μεγάλη τιμή, η δυνατότητα που μας δόθηκε να στηρίξουμε το συγκεκριμένο έργο».

Επιπλέον, η κα Μακρίδουευχαρίστησε τα στελέχη του Κέντρου για την υλοποίηση του προγράμματος. Επίσης, τις γυναίκες που  με τις πρωτότυπες και όμορφες δημιουργίες τους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση – πρόκληση για συνεχή εκπαίδευση, ενδυνάμωση και – γιατί όχι – και επιχειρηματικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στο σεμινάριο συμμετείχαν και οι: Βασιλική Σκόπη, αργυροχρυσοχόος, εκπαιδεύτρια,  Ευανθία Σταύρου, Co-Founder/Producer στο δίκτυο ForMΕ.

Η ταυτότητα του Σ.Ε.Γ.Ε.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε. είναι ένας Φορέας που συνδυάζει εμπειρία και σταθερότητα, καθώς από το 1997 σταθερά μένει στο πλευρό της Γυναίκας Επιχειρηματία. Σκοπός του είναι η αναβάθμιση της θέσης των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. Μέσα από τη Συμβουλευτική, την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, το Μentoring και το Coaching, ο Σ.Ε.Γ.Ε. διευκολύνει την επιχειρηματικότητα των γυναικών, προκειμένου να σταδιοδρομήσουν στην οικονομία, και στηρίζει την βιωσιμότητα της Ελληνικής Γυναικείας Επιχείρησης, συμβάλλοντας ενεργά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

 Έχοντας δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών εντός και εκτός συνόρων, ο Σ.Ε.Γ.Ε. χαίρει μεγάλης αναγνωρισιμότητας και εκτίμησης. Με έντονη δράση στη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη, συμμετέχει διαρκώς σε διεθνείς δράσεις, συνέδρια, εκδηλώσεις κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου