Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Στις αρχές Ιουνίου ξεκινά η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης- Σμύρνης

 

Στις αρχές Ιουνίου πρόκειται να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη, εγκαινιάζοντας τη “γραμμή φιλίας” μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στην εκπομπή “Check in στα γεγονότα” της TV100.

“Ήταν ένα αίτημα πάρα πολλών ετών η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης και Σμύρνης. Πολύ σωστά λέγεται μια γραμμή φιλίας, αλλά παράλληλα θα καταφέρει να ενισχύσει τουριστικά τη συμπρωτεύουσα, όπως επίσης θα την βοηθήσει στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων και των μεταφορών. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι αυτή η γραμμή θα αρχίσει να λειτουργεί γύρω στις αρχές Ιουνίου” σημείωσε ο κ. Κατσαδάφος.

Αναφερόμενος στα οφέλη που κομίζει στη Θεσσαλονίκη η ακτοπλοϊκή σύνδεσή της με τη Σμύρνη, ο υφυπουργός σημείωσε ότι “θα είναι μια γραμμή η οποία θα αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη και θα ενισχύσει την εμπορική της κίνηση”. “Θα είναι ένα σύγχρονο πλοίο, επιβατηγό αλλά και οχηματαγωγό. Θα μεταφέρει πολλά φορτηγά, διότι η περιοχή έξω από τη Σμύρνη είναι μια εργοστασιακή περιοχή για την Τουρκία και όλη η διακίνηση των προϊόντων, η οποία γινόταν μέσω Κωνσταντινούπολης, πλέον θα γίνεται ακτοπλοϊκά. Είναι κι αυτό ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα” τόνισε ο κ. Κατσαφάδος.

Η εταιρεία που, όπως φαίνεται, έλαβε το πράσινο φως για να αναλάβει τη διασύνδεση των δύο περιοχών, είναι η Levante Ferries. “Η συχνότητα των δρομολογίων και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες έχουν μπει σε προγραμματική συζήτηση. Αυτή τη στιγμή γίνονται εργασίες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για να διαμορφωθεί ο χώρος όπου θα δένει το συγκεκριμένο πλοίο. Πρέπει να υπάρχει και η πύλη Σένγκεν, διότι υπάρχουν και άλλα θέματα ασφάλειας, τα οποία θα προκύψουν από τη λειτουργία της γραμμής” ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας κι εκτίμησε ότι “όλα θα είναι έτοιμα στα τέλη Μαΐου, ώστε στις αρχές Ιουνίου να έχει δρομολογηθεί το πλοίο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου