Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Μια ακόμη νίκη για τις Πιερίδες Μούσες σε ένα παιχνίδι που διαφήμισε το Ποδόσφαιρο Γυναικών

Γούρικο αποδείχτηκε το γήπεδο του Σβορώνου όπου οι Μούσες κέρδισαν με 1-0 την «ΠΑΣ Λαμία 1964»

Είναι κάποιες φορές που βλέποντας έναν αγώνα ποδοσφαίρου καταλαβαίνεις γιατί το άθλημα είναι τόσο δημοφιλές και αγαπητό. Ιδιαίτερα όταν παίζουν δύο ομάδες γυναικών που έχουν στο δυναμικό τους κυρίως νεαρά κορίτσια, ποδοσφαιρικά ταλέντα. Τότε πραγματικά αισθάνεσαι τυχερός που παρακολούθησες έναν τέτοιο αγώνα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είχε ο εξ αναβολής αγώνας της 9ης αγωνιστικής του Γ’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών μεταξύ των ομάδων «Πιερίδες Μούσες» - ΠΑΣ Λαμία 1964» που έγινε την Κυριακή 27 – 3 – 2022 στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Σβορώνου.

Οι δύο ομάδες, χωρίς το άγχος του πρωταθλητισμού, μπήκαν στο γήπεδο να παίξουν μπάλα και το αποτέλεσμα ήταν ανοιχτό.

Παρά τις απουσίες βασικών παιχτριών γρήγορα το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, κίνηση και δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις και ευκαιρίες. Τα νεαρά κορίτσια που συγκροτούσαν το δυναμικό των δύο ομάδων, αλλά και οι έμπειρες παίχτριες έδειξαν να συντονίζονται και να αποδεικνύουν πως η εμπειρία, το ταλέντο και ο ενθουσιασμός προσφέρουν θέαμα και επιβεβαιώνουν ότι το ποδόσφαιρο είναι ισάξια και γυναικείο άθλημα.  

Για τις «Πιερίδες Μούσες», οι οποίες συνεχώς ανανεώνονται με νέα ταλέντα, αλλά «πατούν γερά» και το έμπειρο δυναμικό, το γήπεδο του Σβορώνου, η φυσική τους έδρα, αποδείχτηκε γούρικο. Αφού κατάφεραν να φέρουν το ρυθμό του παιχνιδιού στα «μέτρα τους» και μετά από ένα 1ο ημίχρονο με καλές ευκαιρίες κατάφεραν στην έναρξη του 2ου ημιχρόνου να προηγηθούν. Η Παναγιώτα Γκούτζα με κοντινή κεφαλιά στο 48’ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας κάνοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. 

Οι δυο ομάδες δήλωσαν ικανοποιημένες από την διαιτησία των Γκαλαΐτση, Πιπερίδη και Χαραλαμπίδη του Συνδέσμου Ημαθίας.

Σ αυτόν τον αγώνα η Λία Ζιώγα συγκρότησε την ομάδα της νίκης από τις Μίσχου Παναγιώτα, Λεονταρίτη Αριστέα, Παναγιωτίδου Σωτηρία, Πουλή Αλέκα, Γκούτζα Παναγιώτα, Τζιουμέρκα Βάγια, Μανωλούλη Ιωάννα, Παπαδοπούλου Σταματία-Θέτις, Παντέλι Ραφαέλα, Βελισσαρίδου Σοφία – Ελένη, Φουρκιώτη Ελπίδα. Αγωνίστηκαν επίσης οι Κατσίμπουρα Ολυμπία και Τίγκα Κωνσταντίνα, ενώ συμμετείχαν στην αποστολή η Βογιατζή Κυριακή και η Επισκοπάκη Φαίδρα.

 

Οι «Πιερίδες Μούσες» καλωσορίζουν την Κωνσταντίνα Τίγκα στην ομάδα και ευχαριστούν την Ακαδημία «Εντός Έδρας» - Katerini fc, για την συνεργασία. Το Δ.Σ. ευχαριστεί ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΓΑΣ Σβορώνου κ. Γιάννη Τρελλόπουλο για την άψογη φιλοξενία της φιλοξενούμενης ομάδας, αλλά και την συνεργασία στο Αθλητικό Κέντρο Σβορώνου «Λάζαρος Ξανθόπουλος».

Ευχαριστεί επίσης όλους τους φίλους, φιλάθλους και γονείς των αθλητριών που αποτελούν την μεγάλη «Οικογένεια» των Πιερίδων Μουσών στην οποία  στηρίζεται η μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της ομάδας.

 

Επόμενος και τελευταίος εκτός έδρας αγώνας για τις «Πιερίδες Μούσες» είναι την Κυριακή 3 Απριλίου στα Τρίκαλα με την ομάδα «Τρίκαλα ΑΟ».  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου