Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

   25η Μαρτίου. Διπλή γιορτή για τον απανταχού Ελληνισμό. Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία.

   25η Μαρτίου 1821. Εισερχόμενοι στον 3ο αιώνα από την ηρωική Επανάσταση του 1821, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ σ' όλους εκείνους που έταξαν τη ζωή τους στην αναγέννηση της Ελλάδος. Σ' αυτούς που δεν υπολόγισαν το μέγεθος και τις δυνατότητες του αντιπάλου, αλλά ήταν αποφασισμένοι να δώσουν και τη ζωή τους ακόμη για την αποτίναξη του επί 400 χρόνια Τουρκικού ζυγού.

     Δερβενάκια, Αλαμάνα, Μανιάκι, Μεσολόγγι, Πέτα και τόσα άλλα μέρη της Ελλάδος μας ποτίστηκαν με το αίμα των αγωνιστών για να ανθίσει το δένδρο της ελευθερίας.

   Φέτος, μετά τη διετή αδυναμία πραγματοποιήσεως παρελάσεων λόγω της πανδημίας του COVID-19, θα μπορέσουμε (τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας) να καμαρώσουμε και πάλι τα παιδιά μας να τιμούν με την παρέλασή τους, τους ήρωες προγόνους μας. Τους προγόνους που με τους αγώνες και τις θυσίες τους, μπορούμε σήμερα εμείς να ζούμε ελεύθεροι.

   Και κάτι ακόμη, πολύ εύκολο αλλά πολύ σημαντικό. Ας στολίσουμε όλοι το μπαλκόνι ή το παράθυρο του σπιτιού μας με το γαλανόλευκο σύμβολο της Πατρίδος μας, την ένδοξη ΣΗΜΑΙΑ μας. Με τον τρόπο αυτό, ας αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικούς αγωνιστές του ´21.

 

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω η αιώνια Ελλάδα μας

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου