Υλικά
- 350 ml γάλα
- 2 αυγά χτυπημένα
- 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
- 75 γρ. χωριάτικο ψωμί ξερό
- 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
- ½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 200 γρ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο
- 150 γρ. έμενταλ, τριμμένο
- 1 ½ κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. μακαρόνια τορτιλιόνι, βρασμένα
ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά και τη μουστάρδα. Χτυπάμε το ξερό ψωμί μαζί με το δεντρολίβανο στο μούλτι και το περνάμε ελαφρά από καυτό αντικολλητικό τηγάνι για να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τα ανακατεύουμε με την πάπρικα, το μπούκοβο, τα τυριά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ομογενοποιούμε και κρατάμε στην άκρη.Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το μείγμα του γάλακτος και των αυγών και ανακατεύουμε για 3 με 4 λεπτά για να παστεριωθούν τα αυγά και για να μην κόψουν. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντας από πάνω με τα αρωματικά τρίμματα του ψωμιού.
Φωτογραφίες: Ant Duncan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου