Υλικά
- 1 μπούτι από κατσικάκι γύρω στα 2½ κιλά
- 250γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες, ολόκληρες
- 2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
- 2-3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε το κρέας, το σκουπίζετε, το τρίβετε με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε και το πασπαλίζετε με θυμάρι και ρίγανη.Βήμα 2
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε το σκόρδο, δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τρυπάτε με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζετε με το μίγμα του τυριού.Βήμα 3
Βάζετε το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάτε τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού. Καρυκεύετε και τις πατάτες και προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζετε και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου.Βήμα 4
Τυλίγετε τη λαδόκολλα και ασφαλίζετε με σπάγγο μαγειρικής. Βάζετε το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνετε στο φούρνο για 2 ώρες και 30 λεπτά.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου