Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Παστίτσιο με κιμά κοτόπουλου

 


Υλικά

  • 1 πακέτο πένες βρασμένες αλ ντέντε
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • 700γρ. κιμά από στήθος κοτόπουλου
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ξυσμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό , ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για την επικάλυψη

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

To αγαπημένο παστίτσιο εδώ φτιάχνεται με κιμά κοτόπουλου δημιουργώντας μια εναλλακτική πρόταση. Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή είναι πολύ αφράτη.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα και μετά ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το καρότο για 2 λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.

Βήμα 2

Ρίχνετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Στο τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3

Στο μεταξύ έχετε βράσει τις πένες σε αλατισμένο νερό και τις έχετε στραγγίξει. Τις ρίχνετε σε λαδωμένο ταψί και τις ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και το χτυπημένο αβγό. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά. Από πάνω απλώνετε το μαγειρεμένο κιμά του κοτόπουλου και τον ανακατεύετε ελαφρά με τις πένες.

Βήμα 4

Για την επικάλυψη: Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, το τριμμένο τυρί και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε το φαγητό με το μίγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

Φωτογραφία – Food styling Αντωνία Κατή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου