Σάββατο 14 Μαΐου 2022

Εύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες και γιαούρτι

 


Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Για την παγωμένη κρέμα γιαούρτι και φρούτα εποχής, πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε για ένα βράδυ στην κατάψυξη.
  3. Την επομένη χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την άχνη έως ότου σχηματιστεί μια σφιχτή σαντιγί.
  4. Προσθέτουμε τα κατεψυγμένα φρούτα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ (έτσι θα παγώσει και η κρέμα μας και θα τρώγεται πιο ευχάριστα).
  5. Μοιράζουμε σε ατομικά μπολ ή σε ένα μεγάλο μπολ, γαρνίρουμε, αν θέλουμε, με κορνφλέικς και σερβίρουμε (προτιμότερο να σερβίρουμε αμέσως, ώστε η κρέμα να είναι παγωμένη).

Μυστικά

Αν δεν καταναλώσουμε τις κρέμες αμέσως, δεν βάζουμε τα κορνφλέικς, γιατί θα πανιάσουν στο ψυγείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου