Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Δήμος Κατερίνης -Φεστιβάλ Πάρκου: Σήκωσε αυλαία το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ανακύκλωσης

400 μικροί μαθητές – επισκέπτες του Φεστιβάλ Πάρκου εξοικειώνονται με την ιδέα της Ανακύκλωσης στο βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης, μέσα από διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια.

Η δράση είναι σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί και θέτει στο επίκεντρο το μήνυμα ότι «Η ανακύκλωση εκτός από απαραίτητη, για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική».

Στο Δημοτικό πάρκο βρέθηκε το πρωί και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά – πρωταγωνιστές της δράσης, ενώ όπως σημείωσε:

 «Οι εκδηλώσεις μας εδώ στο Φεστιβάλ Πάρκου, στο κέντρο της ζωής και της καθημερινότητάς μας, συμβάλλουν καθοριστικά στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Συνδιαμορφώνουμε με τους δημότες μας όλων των ηλικιών την κοινή δέσμευσή μας για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι 400 μαθητές (σταδιακά) χωρίζονται σε ομάδες. Η κάθε ομάδα με τον συντονισμό εξειδικευμένων εμψυχωτών «παίζει» και από ένα γνώριμο παιχνίδι των παιδιών ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης. Ωστόσο, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, καθώς όλα τα παιδιά λαμβάνουν στο τέλος αναμνηστικά δωράκια με θέμα την Ανακύκλωση. Η δράση ολοκληρώνεται το μεσημέρι.

 












 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου