Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ουμουτσόπο (Umuchopo) – Ψητό αρνί με κρεμμύδια

 

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψητό αρνί με κρεμμύδια (ουμουτσόπο), σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αρνί, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό.
  2. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 ώρα, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  4. Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, έτσι ώστε να εξέχει αρκετά.
  5. Από πάνω απλώνουμε και μία λαδόκολλα στις ίδιες διαστάσεις με το αλουμινόχαρτο.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό λάδι με 1 κουτ. γλυκού αλάτι και τη μισή ποσότητα σκόρδου.
  7. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια αρνιού από την κατσαρόλα και τα απλώνουμε στο ταψί.
  8. Τα αλείφουμε καλά με το αρωματισμένο λάδι, κλείνουμε το αρνί με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σε πακέτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
  9. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με αλάτι και το υπόλοιπο σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Ξεφουρνίζουμε για λίγο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε το αρνί με τα κρεμμύδια και το λάδι τους και ξαναψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  11. Σερβίρουμε τοψητό αρνί με κρεμμύδια (ουμουτσόπο) με τηγανητές πλαντέινς ή με πουρέ της αρεσκείας μας ή με αφράτο ρύζι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου