Υλικά
Μερίδες: 4-6- Για να φτιάξουμε ψητό αρνί με κρεμμύδια (ουμουτσόπο), σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αρνί, τη δάφνη, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό.
- Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 ώρα, ξαφρίζοντας για όσο χρειάζεται.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί, έτσι ώστε να εξέχει αρκετά.
- Από πάνω απλώνουμε και μία λαδόκολλα στις ίδιες διαστάσεις με το αλουμινόχαρτο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μισό λάδι με 1 κουτ. γλυκού αλάτι και τη μισή ποσότητα σκόρδου.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα κομμάτια αρνιού από την κατσαρόλα και τα απλώνουμε στο ταψί.
- Τα αλείφουμε καλά με το αρωματισμένο λάδι, κλείνουμε το αρνί με τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σε πακέτο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με αλάτι και το υπόλοιπο σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε για λίγο, ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε το αρνί με τα κρεμμύδια και το λάδι τους και ξαναψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε τοψητό αρνί με κρεμμύδια (ουμουτσόπο) με τηγανητές πλαντέινς ή με πουρέ της αρεσκείας μας ή με αφράτο ρύζι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου