Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Ρύθμιση «ανάσα» με έως και 72 δόσεις στη ΔΕΥΑΚ

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑΚ σε έως και 72 δόσεις, έχουν οι καταναλωτές της, μετά από σχετική ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης.

 

Η νέα ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών προς τη Δημοτική Επιχείρηση, δίνει την ευκαιρία στους οφειλέτες να ρυθμίσουν, καθώς και τη δυνατότητα σε περίπτωση εφάπαξ καταβολή της οφειλής, για διαγραφή έως και 90% των προσαυξήσεων. 

Στην ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν καταναλωτές με οφειλές από 150,00€ και άνω 

 

Συγκεκριμένα: 

-Εφάπαξ εξόφληση με απαλλαγή από τις προσαυξήσεις κατά ποσοστό 90% 

-Με την υπαγωγή στη ρύθμιση καταβάλλεται προκαταβολή ποσοστό 15% της οφειλής.

Ο αριθμός των δόσεων, εξαρτάται από το συνολικό ποσό οφειλής, ενώ η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 30 ευρώ. Συγκεκριμένα για:

-Οφειλή από 150,00 € έως 500,00 € έως 15 μηνιαίες δόσεις 

-Οφειλή από 501,00 € έως 1.000,00 € έως 30 μηνιαίες δόσεις 

-Οφειλή από 1.001,00 € έως 2.000,00 € έως 40 μηνιαίες δόσεις 

-Οφειλή από 2.001,00 € έως 4.000,00 € έως 60 μηνιαίες δόσεις 

-Οφειλή από 4.001,00 € και άνω έως 72 μηνιαίες δόσεις 

 

Οι δόσεις είναι μηνιαίες και ισόποσες πλην της τελευταίας που μπορεί να είναι μικρότερη των υπολοίπων.

 

Η ισχύς της ρύθμισης είναι έως 31/12/2023 και θα εξετάζεται από την οικεία οικονομική υπηρεσία. Σ’ αυτήν μπορούν να υπαχθούν και οφειλέτες των οποίων οι προγενέστεροι διακανονισμοί τους έχουν ακυρωθεί, ενώ δικαίωμα για αίτηση ένταξης στη ρύθμιση έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και οι υπόχρεοι καταναλωτές των οποίων οι οφειλές είναι στο όνομα τους. 

 

Πότε παύει η ρύθμιση

Να σημειωθεί ότι η ρύθμιση καταργείται, με συνέπεια την υποχρεωτική καταβολή του υπολοίπου της οφειλής και την άμεση επιδίωξη της είσπραξης του με όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία μέτρα σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν καταβάλλει δύο συνεχόμενες δόσεις ή δεν εξοφλεί τους τρέχοντες λογαριασμούς

Με δύο συνεχόμενες ακυρωμένες ρυθμίσεις θα γίνεται αυτόματη βεβαίωση της οφειλής στη Δ.Ο.Υ.

 

«Η ΔΕΥΑΚ δεν είναι αδιάφορη μπρος στα οικονομικά προβλήματα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις του Δήμου μας. Η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΚ δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους όσοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν με συνέπεια το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα -και αυτό είναι εξίσου σημαντικό- πρόκειται για μια απόφαση που θα τονώσει τη ρευστότητα της Επιχείρησης, η οποία έχει σε εξέλιξη πολλά και μεγάλα έργα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Στέργιος Μπουσνάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου