Υλικά
Μερίδες: 5-6- Πλένουμε το κουνέλι, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μπολ και το ραντίζουμε με το μισό ξίδι.
- Στεγνώνουμε τα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας και τα σοτάρουμε στο λάδι, μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με τα κρασιά και το υπόλοιπο ξίδι, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αψάδα τους και ρίχνουμε την ντομάτα.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Σε ένα κομμάτι τουλπάνι βάζουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια και τα γαρίφαλα, δένουμε κόμπο και ρίχνουμε το πουγκί στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε 200 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με μια δεμένη, πυκνή σάλτσα.
- Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε πιατέλα.
- Από πάνω τακτοποιούμε το κουνέλι και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα της κατσαρόλας.
- Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε τα χιώτικα μακαρόνια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου