Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Οδοιπορικό στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρουςαπό το γερμανικό περιοδικό «Griechenland»

Το γερμανικό περιοδικό «GriechenlandJournal» περιλαμβάνει ένα εκτενές αφιέρωμα για τα θρησκευτικά μνημεία της Πιερίας μετά από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους,Κατερίνης και Πλαταμώνος, στα πλαίσια της προβολής των προσκυνηματικών περιηγήσεων του νομού και της ανάπτυξης δραστηριοτήτων εξωστρέφειας. 

  



Στις σελίδες του φιλοξενείται συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου. Παράλληλα, η δημοσιογραφική ομάδα του  «Griechenland Journal» με επικεφαλής τον δημοσιογράφο κ. Jurgen Weidnerπραγματοποίησε ένα οδοιπορικό σε όλη την έκταση της Πιερίας, ανακαλύπτοντας γνωστά και άγνωστα Προσκυνήματα.

Σε αγαστή συνεργασία με το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους του νομού και όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους διαδραματίζει σημαντικά βήματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, πάνω στην προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία, στην προβολή και την προώθηση της αναγνωρισιμότητας και επισκεψιμότηταςτων ιερών της μνημείων, προσκυνημάτων και κειμηλίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με αφορμή τη νέα αυτή δράση προώθησης και προβολής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο προσκυνηματικός τουρισμός δίνει προστιθέμενη αξία στην Πιερία από τουριστικής πλευράς αλλά και από πλευράς ιστορίας και θρησκευτικής πίστης. Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο, μπορούν να αποτελέσουν μια πλούσια εμπειρία για τους δυνητικούς επισκέπτες, που ικανοποιούν πνευματικές ανάγκες, αλλά και γενικότερα μορφωτικές, καθώς υποχρεωτικά διασυνδέονται με την ιστορία του τόπου μας, την αρχαιολογία, τις τέχνες, το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου