Υλικά
Μερίδες: 4 μπρουσκέτες- Για να φτιάξουμε τις μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και πεπεροντσίνο αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου και την πιπερίτσα (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό. Πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφαιρούμε το σκόρδο.
- Απλώνουμε το ψωμί στο ταψάκι και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Ξεφουρνίζουμε και αμέσως τις τρίβουμε με την κομμένη σκελίδα σκόρδο για να αρωματιστούν.
- Μοιράζουμε πάνω στις φέτες ψωμιού το μείγμα από κολοκυθάκια και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε τις μπρουσκέτες με κολοκυθάκια και πεπεροντσίνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου