Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

κερκυραϊκά «γαρδουμπάκια»


 

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τις χορδές στον φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  2. Παίρνουμε 1 - 2 κομμάτια από τα γλυκάδια και 1-2 από το συκώτι και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
  3. Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
  4. Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά, με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου), τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
  5. Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη «χορδή» σε μέτριο ταψί.
  6. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
  7. Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν
  8. Αν ενδιαμέσως στεγνώσει το ταψί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  9. Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τις χορδές σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λεμόνι, σκορπίζουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου