Υλικά
Μερίδες: 6- Για τις χορδές στον φούρνο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε 1 - 2 κομμάτια από τα γλυκάδια και 1-2 από το συκώτι και τα ενώνουμε σαν ένα μικρό «ματσάκι».
- Με ένα κομμάτι εντέρου τυλίγουμε το ματσάκι πρώτα στη μέση, σχετικά σφιχτά, και δένουμε προσεκτικά έναν σφιχτό κόμπο.
- Στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά, με το έντερο (φροντίζοντας να αφήσουμε ακάλυπτη την κοντή άκρη του κόμπου), τα γλυκάδια με το συκώτι, σαν κουβαρίστρα, μέχρι να τα καλύψουμε εντελώς.
- Δένουμε τις δύο άκρες του εντέρου και βάζουμε τη «χορδή» σε μέτριο ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε τις χορδές, περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε για περίπου 35 - 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν
- Αν ενδιαμέσως στεγνώσει το ταψί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Ξεφουρνίζουμε, βάζουμε τις χορδές σε πιατέλα, περιχύνουμε με το λεμόνι, σκορπίζουμε τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου