Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Ταξίδι γνωριμίας Πολωνών δημοσιογράφων στην Πιερία μετά από πρόσκληση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την  Πιερία επισκέφθηκαν από τις  12 έως τις 17 Ιουνίου οι  Πολωνοί επαγγελματίες τουρισμού και δημοσιογράφοιMonicaWitkowska και AdamRowicki, στο πλαίσιο ταξιδιού εξοικείωσης (famtrip) που υλοποίησαν το Γραφείο Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καιτο  Γραφείο ΕΟΤ στη Βαρσοβία, σε συνεργασία με τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

Η δράση αυτή εντάσσεται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την προβολή και την προώθηση των δραστηριοτήτων και των εμπειριών που αποκομίζει ο επισκέπτης του βουνού των θεών.

Τους Πολωνούς προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, η  οποία αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.  

Η κα Μαυρίδου χαρακτήρισε τον  Όλυμπο κεντρικό σημείο αναφοράς της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ελλάδος, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές, έμπνευση και ελπίδα για την ανάπτυξη της περιοχής.Παράλληλα αναφέρθηκε στις σημαντικές δυνατότητες του Ολύμπου για ανάπτυξη θεματικών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Τα μέλη της αποστολής, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα βασικά σημεία ενδιαφέροντος της Πιερίας και να διαπιστώσουν ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή της περιοχής για τόπο κατοικίας των θεών του Ολύμπου.

Αρχικά η αποστολή επισκέφθηκε τον Πλαταμώνα, τους Νέους Πόρους , το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου και το Αρχαιολογικό Πάρκο και Μουσείο του Δίου.

Στη συνέχεια με πεζοπορία στις κορυφές του Ολύμπου τα μέλη της αποστολής πήραν μια πρώτη γεύση της ομορφιάς, των μύθων και των θρύλων που κρύβει το ξακουστό βουνό του Ολύμπου, ενώ δοκίμασαν κάποιες από τις δραστηριότητες που προσφέρει ο ορεινός όγκος.

Κατά την παραμονή τους στην Πιερία,  έκαναν, επίσης, επαφές με στελέχη του τουρισμού του Δήμου Δίου-Ολύμπου και του ΠΟΤΑΠ αλλά και με επαγγελματίες του τουρισμού.

Η αποστολή, αναχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από το φυσικό κάλλος και τον μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που προσφέρει η Πιερία.

Τα ρεπορτάζ και οι ανταποκρίσεις τους αναμένεται να φιλοξενηθούν στα πολωνικά ΜΜΕ. 

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιήθηκε χάρη στην προσφορά πολλών επιχειρήσεων, των Ορειβατικών καταφυγίων του Ολύμπου και του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Πόρων,  στους οποίους απευθύνθηκε το Γραφείο Τουρισμού της Π.Ε. Πιερίας.

 Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τους Δήμους, τον ΠΟΤΑΠ και όλους τους εμπλεκόμενους τουριστικούς φορείς συνεχίζει το πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού και προβολής της περιοχής και τα αποτελέσματα δικαιώνουν τη Περιφερειακή Αρχή για τις επιλογές της, αφού η αύξηση της τουριστικής κίνησης είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου