Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Δήμος Κατερίνης – ΟΠΠΑΠ: Το ΔιαδραστικόΜουσείο «Οι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου» στο Παρατηρητήριο Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα

Η Εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας για το Διαδραστικό Μουσείο «Οι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου» του Οργανισμού Πολιτισμού του Δήμου Κατερίνηςαξιολογήθηκε θετικά από το Τμήμα Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών και συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα www.innovation.gov.gr, στην οποία έχει δημιουργηθεί το Παρατηρητήριο Καινοτομίας Δημοσίου Τομέα.



«Η Καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα αποτελεί μία από τις περισσότερο δυναμικές και εξελισσόμενες έννοιες στη θεωρία των δημοσίων οργανώσεων και η ένταξη του Διαδραστικού μας Μουσείου στο Παρατηρητήριο του Τμήματος Καινοτομίας και Βέλτιστων Πρακτικών του Υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί μεγάλη διάκριση και τιμή για τον Δήμο μας και τον Οργανισμό Πολιτισμού»τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος. 

«Όλους τους συντελεστές για αυτό το εργαλείο μάθησης, το οποίο ενισχύει την έμφυτη περιέργεια των παιδιών και ατόμων όλων των ηλικιών» ευχαρίστησε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), Γιάννης Νταντάμης

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, ήδη μια μοναδική εμπειρία, εξερευνώντας τον «κόσμο των αρχαίων Ελλήνων Θεών», μέσα από την επαυξημένη πραγματικότητα βίωσαν εκατοντάδες μαθητές σχολείων –  όλων των βαθμίδων, που επισκέφθηκαν έως τις 09/06, την Αστική Σχολή, ενώ έπεται και συνέχεια. 

Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και ελκυστικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, το διαδραστικόμουσείο αναπτύσσει μια εφαρμογή για smart phones και tablets, προσφέροντας τη δυνατότητα στον χρήστη να κατανοήσει το μύθο, να μάθει για τη ζωή, τα έργα και τις περιπέτειες των θεών κ.λ.π.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στον σύνδεσμο: 

https://innovation.gov.gr/innovationscat/interactive-museum-the-twelve-gods-of-olympus/

περιγράφονται αναλυτικά και εμπεριστατωμένα η ταυτότητα, γενικά στοιχεία, αποτελέσματα, συγκριτική μάθηση κ.α. της καινοτομίας

Όπως είναι γνωστό, η υλοποίηση του έργου δρομολογήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης και την Pi tech,  στο πλαίσιο επιχορήγησης από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, από την επιτροπή δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών Σύγχρονου Πολιτισμού.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου