Υλικά
Μερίδες: 6-8- Για την τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τα λουκάνικα σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και να βγάλουν το λίπος τους.
- Προσθέτουμε το σύγλινο, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο και το σύγλινο.
- Ρίχνουμε το κρασί, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το τηγάνισμα για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν τα υλικά.
- Ρίχνουμε το θυμάρι, τη μουστάρδα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Τέλος, ρίχνουμε τη γραβιέρα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι το τυρί να μισολιώσει.
- Σερβίρουμε αμέσως την τηγανιά με χωριάτικο λουκάνικο, σύγλινο και γραβιέρα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 195.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου