Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των ΕπαγγελματικώνΦορέων της Πιερίας και του Κλιμακίου των Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

Υπό την Προεδρία του προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, σύσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων της Πιερίας και του κλιμακίου των Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας.

 



Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και η διεξοδική εξέταση των θεμάτων, που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της Πιερίας, προκειμένου να διατυπωθούν οι κατάλληλες προτάσεις και λύσεις, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, σε σχέση με την Πιερία.

 

Ορισμένα από τα βασικά θέματα, που απασχόλησαν του συμμετέχοντες, ήταν το Ενεργειακό κόστος, η ουσιαστική συμπερίληψη, στο νέο ΕΣΠΑ, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, τα παράνομα Τουριστικά Καταλύματα, η επαρκής στελέχωση των σημείων εισόδου στη χώρα, η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, οι ρυθμίσεις οφειλών σε Δημόσιο και ΕΦΚΑ, η ανάγκη ύπαρξης φιλικών προς τις επιχειρήσεις χρηματοδοτικών εργαλείων, η θέσπιση ουσιαστικών φορολογικών κινήτρων.

 

Κάθετη και απολύτως σαφής ήταν η δέσμευση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας και Προέδρου της αρμόδιας Θεματικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του Παρεμπορίου και της Παραοικονομίας.

 

Στο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχαν, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Άκης Μπάφας, ο Αν. Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων κ. Γιάννης Ρουκάς και ο Συντονιστής Κατασκευαστικού Κλάδου, κ. Σάββας Ιωακειμίδης.

Επίσης, παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ., κ. Ξενοφών Μπαραλιάκος, κα Άννα Μάνη, κ. Σπύρος Κουλκουδίνας, κ. Σάββας Χιονίδης, κ. Δημήτρης Μπέης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Πιερίας κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.

Τους Επαγγελματικούς Φορείς εκπροσώπησαν, ο Γραμματέας της ΟΕΒΕΠ και Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών κ. Ηλίας Μελετλίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Κων/νος Ρέχας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Πιερίας Ημαθίας, Πέλλας, κ. Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Αγάκος Βασίλης και ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδοντοτεχνιτών, κ. Νίκος Τελιογλανίδης.

Το Επιμελητήριο Πιερίας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου, τον Β’ Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Πεΐδη, τον Γεν. Γραμματέα Θανάση Κόκκινο και τα Μέλη, κα Βίνα Φλογέρα και κα Γιαννούλη Σμαρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου