Υλικά
Μερίδες: 6- Για να ετοιμάσουμε το γιαννιώτικο κοτόπουλο με καλοκαιρινά λαχανικά και φρέσκια ντομάτα, κάνουμε ως εξής: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Στο ίδιο λάδι, σοτάρουμε το κολοκυθάκι, τις πιπεριές, την καυτερή πιπερίτσα και το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη και σοτάρουμε για 1 ακόμα λεπτό.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε 200 ml νερό ανακατεύουμε και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ωμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου