Υλικά
Μερίδες: 6- Για να φτιάξουμε την γρηγόρη πίτα στο τηγάνι με φύλλο κρούστας, βγάζουμε το πακέτο με τα φύλλα από τη συσκευασία και, χωρίς να το ξεδιπλώσουμε, το κόβουμε σε φέτες με ένα μαχαίρι (με πάχος 1-1,5 εκ. περίπου κάθε φέτα). Μοιράζουμε τις φέτες σε δύο ίσα μέρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το ξίδι, το πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ξεδιπλώνουμε τις μισές φέτες (έτσι όπως τις κόψαμε, θα έχουν γίνει λεπτές λωρίδες ζύμης, σαν ξέφτια) και τις βουτάμε στο μπολ με το μείγμα όλες μαζί.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να βραχούν καλά.
- Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και με μια τρυπητή κουτάλα παίρνουμε τις λωρίδες ζύμης από το μπολ, στραγγίζοντάς τες, και τις μεταφέρουμε στο τηγάνι. Τις απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Από πάνω σκορπίζουμε τη φέτα και τα κυβάκια πιπεριάς (αν τα βάλουμε).
- Βουτάμε τις υπόλοιπες φέτες φύλλου στο μείγμα με τον ίδιο τρόπο που κάναμε και προηγουμένως.
- Τις μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι και καλύπτουμε τη φέτα με τις πιπεριές.
- Αδειάζουμε όσο μείγμα απέμεινε στο μπολ μέσα στο τηγάνι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την πίτα με προσοχή, ώστε να την ψήσουμε και από την άλλη πλευρά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσει καλά και η κάτω πλευρά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου