Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ Η ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΤΡΙΑΣ»

«Η ανάδειξη και η γνωριμία των Λατρευτικών και Προσκυνηματικών τόπων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, μέσω και του περιηγητικού αθλητισμού, αποτελεί καθοριστικής σημασίας ζήτημα για την Ιερά Μητρόπολή μας.


Επιθυμούμε να καταστεί θεσμός, στον οποίο θα συνδυάζεται η ενημέρωση και ξενάγηση με αναφορά την μετακίνηση μέσω του ποδηλάτου, χωρίς αγωνιστικούς κανόνες», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. 

 Για την υλοποίηση του εγχειρήματος της«1ης ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ» πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής υπό τη προεδρία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, το πρωινό της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023 και με τη συμμετοχή των συνδιοργανωτών της δράσης, των Προέδρων του Οργανισμού Πολιτισμού, Παιδείας Αθηλτισμού και Πρόνοιας(Ο.Π.Π.Α.Π.) Δήμου Κατερίνης κ. Ιωάννη Νταντάμη και του Αθλητικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Τριάθλου «ΤΡΙΑΣ» κ. Ιορδάνη Παπαδόπουλου και του μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Περικλή Χατζηγιάννη.

 Η δράση προγραμματίζεται εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου (η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα) και θα περιλαμβάνει ποδηλατοδρομία με αφετηρία το Μητροπολιτικό Μέγαρο, στάσεις σε Ιερούς Ναούς της Κατερίνης, ανάπαυλα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού και τερματισμό στα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως στον Σβορώνο 

 Στη σύσκεψη εξετάστηκαν λειτουργικά και διαδικαστικά ζητήματα της ποδηλατοδρομίας, όπως η συμμετοχή εθελοντικών φορέων υποστήριξης και το ενημερωτικό πλαίσιο της δράσης.

 Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης κ. Ιωάννης Νταντάμης ανέφερε χαρακτηριστικά«Οι Λατρευτικοί και Προσκυνηματικοί τόποι της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συνιστούν  αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της Κατερίνης, ενώ "συμμετέχουν" στη ζωή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Στον Δήμο μας,  στοχεύοντας διαρκώς στην βιώσιμη κινητικότητα, με όχημα το ποδήλατο,  τις ήπιες μετακινήσεις εντός του αστικού ιστού - και όχι μόνο - στηρίζουμε τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου  Ποιμενάρχη μας. Μία πρωτοβουλία  που ενημερώνει για τον πνευματικό πλούτο του τόπου μας, συνδυάζοντας μοναδικά άσκηση, ψυχαγωγία και πολύτιμη γνώση".

 

 Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Τριάθλου «ΤΡΙΑΣ» τόνισε«Η συμμετοχή μας στην νέα αξιόλογη πρωτοβουλία του Μητροπολίτη μας, αποτελεί μέρος των Προσκυνηματικών δραστηριοτήτων της τοπικής μας Εκκλησίας και συνέχεια των ενημερωτικώνκαι εκδοτικών επιλογών της, ώστε να γίνουμε γνώστες και κοινωνοί του Λατρευτικού πλούτου της Πιερίας. Σε αυτή τη διαδρομή εμείς ακολουθούμε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συμπορευτές, με το υγιέστερο μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο».

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου