Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Βόρεια Πιερία: Η κόρη του τελευταίου Δημάρχου Αιγινίου στο συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε”

  Η κ. Παναγιώτα (Γιώτα) Κοντού θα είναι υποψήφια με το συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του κ. Μανώλα. 

    Η κ. Κοντού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγίνιο. Πατέρας της ήταν ο Βασίλειος Κοντός ή Βασίλης Κόντος όπως ήταν γνωστός στους περισσότερους, ο τελευταίος Δήμαρχος του δήμου Αιγινίου, και μητέρα της είναι η Χαρίκλεια (Ρούλα) Τσιντικίδου. 

    Απεφοίτησε από το 1ο Δημοτικό Σχολείο και στη συνέχεια από το Γυμνάσιο Αιγινίου. Φοίτησε στο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Αιγινίου (Γεωτεχνική κατεύθυνση) απ´ όπου απεφοίτησε με Άριστα. 

    Στη συνέχεια σπούδασε ως Γεωπόνος στο τμήμα Φυτικής παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του Αλεξανδρείου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης. Την πρακτική της άσκηση την πραγματοποίησε στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) στη Σούδα Κρήτης, όπου ασχολήθηκε εκτενώς με το αντικείμενο της Ελαιοκομίας. 

    Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια (διεθνής εντομολογία, συστήματα χαρτογράφησης, ομάδες παραγωγών κ.α.), λαμβάνοντας τις σχετικές πιστοποιήσεις. 

    Υπήρξε συνεργάτης της "Οικοανάπτυξης" σε προγράμματα καταπολέμησης κουνουπιών για τουλάχιστον πέντε (5) έτη. 

    Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος και ταυτόχρονα διατηρεί οικογενειακή φυτωριακή μονάδα ως Γεωπόνος. Παράλληλα, τα τελευταία επτά (7) χρόνια είναι ιδιώτης συνεργάτης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) σε διάφορες έρευνες, κυρίως γεωργικές. 

    Από ξένες γλώσσες, μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. 

    Είναι παντρεμένη με τον Βασίλειο Λεμονάκη και έχουν δύο (2) ανήλικα τέκνα.

    Σε δήλωσή της η κ. Κοντού ανέφερε:

    «Από τους γονείς μου έμαθα να αγαπώ τον τόπο μου. Ο πατέρας μου, παρ´ ότι δεν κατάγονταν από εδώ, λάτρεψε αυτόν τον τόπο και κατά γενική παραδοχή αγωνίσθηκε και προσέφερε πολλά. Είναι γνωστή η προσφορά του τόσο ως Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του “ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ”, όσο και ως Δήμαρχος Αιγινίου. Μεγαλωμένη σ´ ένα τέτοιο περιβάλλον, δεν μπορούσα να αρνηθώ την τιμητική πρόταση του κ. Μανώλα να συμβάλλω στην προσπάθεια που γίνεται για την πρόοδο και αναβάθμιση του τόπου μας. Υπόσχομαι στους συνδημότες μου να αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις, διότι στον τόπο μας αξίζει μια καλύτερη τύχη. Το χρωστάμε στα παιδιά μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου