Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Στραπατσάδα με σπαράγγια

 


Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε στραπατσάδα με σπαράγγια, αρχικά κόβουμε, κατά μήκος στη μέση, τα σπαράγγια αν είναι χοντρά.
  2. Μετά τα κόβουμε σε τρία κομμάτια.
  3. Στη συνέχεια, τα ζεματίζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο.
  4. Τα στραγγίζουμε.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  6. Σοτάρουμε τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  7. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  8. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το γάλα και αλατοπίπερο.
  9. Προσθέτουμε, στο μπολ, τη ντομάτα και αδειάζουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα σπαράγγια.
  10. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά ώστε να ψηθούν σε ανομοιόμορφα κομμάτια τα αυγά, για περίπου 3-4 λεπτά. Προσοχή, μη μας στεγνώσει εντελώς η στραπατσάδα.
  11. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε, τη στραπατσάδα με σπαράγγια, αμέσως, συνοδεία ψωμιού και ενός κρεμώδους ελληνικού τυριού (όπως τσαλαφούτι, κατίκι ή γαλοτύρι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου