Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Ενημέρωση-Καταγγελία 28/05/2012

Μετά την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την από 23/5/2012 επ' αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι ασφαλισμένοι θα προσέρχονται στα φαρμακεία με την συνταγή, όπου θα καταβάλουν ολόκληρο το ποσό των φαρμάκων και στη συνέχεια θα υποβάλλουν τα δικαιολογητικά (συνταγή με τις ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων και απόδειξη πληρωμής από το φαρμακείο) στις υπηρεσίες των ταμείων τους που υπέβαλαν στο παρελθόν (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΟΤΕ). Το ποσό της εκκαθάρισης θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου. Διευκρινίζεται ότι οι υπηρεσίες των ταμείων είναι υποχρεωμένες εκ του νόμου (ΑΔΑ: Β495ΟΞ7Μ-ΗΔ1 Αρ. Πρωτ.: 25113 24 Μαΐου 2012 πληροφ. Τηλ. 210/6871755) να παραλαμβάνουν και να διεκπεραιώνουν τις εξοφλήσεις των συνταγών.

Αντιλαμβανόμαστε την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των οποίων και ζητούμε την
κατανόηση και συμπαράσταση, αλλά η ενέργεια αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία, τα οποία δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τις οφειλές προς τις τράπεζες και τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Επί προσθέτως καταγγέλλουμε

1) Την διεύθυνση του ΙΚΑ η οποία δεν παραλαμβάνει τα δικαιολογητικά και δεν εξοφλεί τις συνταγές των φαρμάκων, όπως είναι εκ του νόμου είναι υποχρεωμένη, με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

2) Τις παρεμβάσεις ορισμένων ιατρών οι οποίοι προτρέπουν τους ασφαλισμένους να δανειστούν φάρμακα από τον φαρμακοποιό τους μέχρι την διακοπή της αναστολής από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

3) Την παράνομη έκδοση συνταγών χωρίς ημερομηνία από το περιφερειακό αγροτικό ιατρείο Ρητίνης για να μπορούν να εκτελεστούν σε ημερομηνίες, όπου δεν ισχύει η επ' αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας καταγγέλλει τις παραπάνω απαράδεκτες ενέργειες και τις θεωρεί ωμή παρέμβαση στον δίκαιο αγώνα που κάνει για την επιβίωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου